Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj Napoca

Sorin Apostu a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj Napoca
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Sorin Apostu, arestat pentru fapte de corupţie, a demisionat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, unul dintre avocaţii săi spunând că decizia acestuia a fost luată de mult timp şi înregistrată miercuri.
Tiberiu Ban, unul dintre apărătorii lui Sorin Apostu, a declarat că acesta şi-a dat demisia din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, demisia fiind înregistrată, miercuri, la Registratura Primăriei.
"Decizia îi aparţine domnului primar, a fost o decizie luată mai de mult, dar înregistrată doar astăzi (miercuri - n.r.). Unul din motive ar fi că, de mai multe ori, instanţa a spus, la menţinerea arestului, că în calitate de primar Apostu ar putea săvârşi şi alte infracţiuni şi să influenţeze martori. Acum se pune capăt acestor speculaţii", a spus Ban.
Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv, în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Cei doi au făcut recurs la măsura arestării preventive, însă instanţa supremă le-a respins solicitările. De asemenea, Sorin Apostu a cerut să fie eliberat sub control judiciar, dar instanţa supremă i-a respins solicitarea.
Ca urmare a arestării, Apostu a fost suspendat din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca, pe care o ocupa din 2009.
Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.
Omul de afaceri Călin Stoia, administrator al SC Compania de Salubrizare Brantner Vereş S.A, a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru dare de mită în formă continuată (18 acte materiale), participaţie improprie la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale).
Sorin Apostu şi Călin Stoia au fost mutaţi, la sfârşitul lunii ianuarie, din Penitenciarul Gherla la Spitalul Penitenciar Dej, avocaţii celor doi susţinând că starea de sănătate a acestora s-a înrăutăţit "din cauza condiţiilor inumane de detenţie".

Citit 927 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.