Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţa, în Vrancea

Un cutremur de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs joi dimineaţa, în Vrancea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs joi, la ora 3.33, în Vrancea, la o adâncime de 134 de kilometri, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pãmântului, a declarat, la TVR Info, că seismul înregistrat joi dimineaţa este cel mai mare din februarie până în prezent, însă nu constituie niciun motiv de îngrijorare.

Mircea Radulian a subliniat faptul că sesimul din Vrancea nu are legătură cu cel din Indonezia. Miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 8,6 grade, în largul insulei Sumatra.

Mai mult, directorul ştiinţific al INFP a declarat că în medie, pe lună, se înregistrează 15-20 de cutremure, iar activitatea seismică înregistrată în ultima perioadă este mică în comparaţie cu statisticile seismologilor.

Astfel, Mircea Radulian a susţinut că în februarie s-au înregistrat opt seisme, în martie 14, iar în luna aprilie, până în prezent, şase cutremure. "2012 nu reprezintă nimic special pentru România (din punct de vedere sesimologic-n.r.)", a precizat Mircea Radulian.

Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.

Citit 884 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.