Judecătoare acuzată de corupţie sexuală

Judecătoare acuzată de corupţie sexuală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

O judecătoare de la Curtea de Apel Dolj a fost reţinută miercuri seara de procurorii anticorupţie, după ce a fost prinsă în flagrant luând bani de la un fost iubit, care  susţine că aceasta îl şantaja. Magistratul a fost propus pentru arestare preventivă de 29 de zile.

Este vorba de 5.000 de euro primiţi miercuri de judecătoarea Elena Carmen Mladen, de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova, de la persoana denunţătoare, pe care o şantaja din 28 mai, împreună cu un complice. Astfel, judecătoarea Elena Carmen Mladen, de la Secţia civilă a Curţii de Apel Craiova, şi Ionel Stoian sunt cercetaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru infracţiunea de şantaj.

Persoana denunţătoare este soţul unei colege a judecătoarei. Magistratul l-ar fi ameninţat pe acesta spunându-i că o cunoştinţă de-a sa, unul dintre liderii  lumii interlope din Craiova, ar face publice nişte fotografii compromiţătoare ale bărbatului alături de ea, fotografii care ar ajunge la cunoştinţa soţiei lui, tot judecătoare. Bărbatul a denunţat-o pe judecătoare la DNA, iar procurorii au organizat flagrantul.

Potrivit unor surse judiciare, Carmen Mladen este acuzată că ar fi întreţinut raporturi sexuale cu oameni de afaceri, despre care avea cunoştinţă că sunt căsătoriţi. Ulterior, judecătoarea le pretindea acestora sume de bani sau foloase, pentru a nu divulga detalii de natură să afecteze căsniciile lor.

Judecătoarea ar fi pretins sume mari în valută, în ultimul caz, la care procurorii DNA au şi intervenit, fiind vorba despre 5.000 de euro ceruţi de la un lichidator judiciar pentru a nu dezvălui amănunte din relaţia lor extraconjugală, au mai spus sursele citate.

Judecătoarea Carmen Mladen a fost conferenţiar universitar la Facultatea de Drept Târgu Jiu a Universităţii Titu Maiorescu, instituţia de învăţământ superior anunţând ieri că i-a suspendat contractul de muncă şi că încetează orice raporturi de colaborare cu aceasta. 

În poze cu Ilie Puşcărie

Judecătoarea Carmen Mladen a fost în 2006 în atenţia Consiliului Superior al Magistraturii, după ce a apărut într-o fotografie în timp ce cobora din maşina unui bărbat ce urma să aibă un proces, CSM stabilind atunci că magistratul nu a comis o ilegalitate.

Concret, magistratul a fost fotografiată în compania unui interlop cu care avea o relaţie de prietenie. Dosarul interlopului ar fi fost soluţionat în favoarea acestuia. Ea a mai declarat că presupusele fotografii în care apărea împreună cu acel interlop - fost subofiţer la Penitenciarul de Maximă Siguranţă, Ion Ilie, zis “Ilie Puşcarie” - erau falsificate. Întâlnirea dintre interlop şi judecătoare ar fi avut loc în data de 14 februarie 2006, cu o zi înainte ca Mladen să se pronunţe asupra recursului înaintat de un lichidator judiciar împotriva unei tranzacţii al cărei beneficiar era “Ilie Puşcarie”.

Citit 969 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.