Miniştri noi: Stroe - Administraţie, Duşa - Interne, Corlăţean - Externe, Şova - Relaţia cu Parlamentul, Pivniceru - Justiţie

Miniştri noi: Stroe - Administraţie, Duşa - Interne, Corlăţean - Externe, Şova - Relaţia cu Parlamentul, Pivniceru - Justiţie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta (FOTO) a anunţat că i-a propus ca miniştrii pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie.

El a precizat că propunerile au fost acceptate de către preşedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii ar putea fi organizată luni seara.

Mircea Duşa îi va preda astfel postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul lui Dan Şova, senator PSD, iar Titus Corlăţean va schimba portofoliul Justiţiei cu cel al Afacerilor Externe.

Postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant prin trecerea lui Corlăţean la Externe, va fi preluat de fostul preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Surse oficiale au declarat agenţiei Mediafax că, până la această oră, la CSM nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.

Citit 882 ori Ultima modificare Luni, 06 August 2012 14:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.