Vremea va fi caldă până la sfârşitul săptămânii, apoi se va răci în majoritatea regiunilor

Vremea va fi caldă până la sfârşitul săptămânii, apoi se va răci în majoritatea regiunilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vremea se menţine caldă în majoritatea regiunilor ţării, cu maxime de 22-24 de grade până la sfârşitul săptămânii, apoi se va răci şi sunt aşteptate ploi slabe, potrivit prognozei date publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 16-29 octombrie.

După răcirea din intervalul 22-24 octombrie, temperaturile vor fi în limitelele normale pentru această perioadă a anului, cu maxime între 14 şi 18 grade, potrivit aceleiaşi prognoze.

Pentru Moldova, se anticipează că vremea se va menţine caldă până în 21 octombrie, apoi se va răci simţitor, astfel încât, în 23 şi 24 octombrie, maximele termice se vor situa, în medie, în jurul valorii de 12 grade. Deşi temperaturile vor creşte spre finalul intervalului, este posibil ca acestea să rămână uşor sub normele climatologice ale perioadei. Sunt de aşteptat ploi slabe şi pe arii restrânse, cu probabilitate mai mare de apariţie după 22 octombrie.

La munte, vremea va avea o tendinţă generală de răcire, mai pronunţată între 22 şi 24 octombrie, când atât maximele cât şi minimele vor scădea cu 8...10 grade. În a doua parte a intervalului, sunt de aşteptat temperaturi normale pentru această perioadă a anului şi care, în medie, nu vor mai depăşi valorile maxime de 8 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea limitei îngheţului. Va ploua în primele două zile, când vor fi averse şi, posibil, pe arii restrânse, cantităţi mai importante de apă, apoi sunt de aşteptat ploi slabe, în a doua parte a intervalului.

Prognoza este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, precizează ANM.

Citit 875 ori Ultima modificare Marți, 16 Octombrie 2012 15:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.