Raed Arafat: Prin reorganizarea sistemului putem ajunge la eficientizare în termen scurt şi mediu

Raed Arafat: Prin reorganizarea sistemului putem ajunge la eficientizare în termen scurt şi mediu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sistemul de sănătate are nevoie de alte abordări pe palierele principale - organizare, resurse umane şi finanţare, prin reorganizare putând să se ajungă la eficientizare în termen scurt şi mediu, a declarat luni ministrul Sănătăţii, Raed Arafat.

"Multe lucruri pot fi rezolvate prin organizare mai bună, resursele umane trebuie abordate diferit faţă de acum. Şi mai e finanţarea, pentru că nimeni nu poate spune că avem o finanţare bună. Trebuie să fim foarte atenţi cum cheltuim banii pe care îi avem, cum îi gestionăm, şi trebuie să vedem cum găsim resurse suplimentare care să asigure o finanţare corectă, care nu se poate face brusc", a spus Raed Arafat.

Raed Arafat a mai spus că, la nivel organizatoric, Ministerul Sănătăţii a identificat o serie de măsuri, cum ar fi cea privind spitalele strategice.

"Intenţia este să ne concentrăm pe dezvoltarea lor în următorii doi - trei ani. În loc să împrăştiem pe tot sistemul şi cu sumele avute să nu simţim diferenţa, cel puţin ne concentrăm unu - trei ani pe anumite unităţi ca să ajungă la un nivel vizibil mai bun. S-au identificat unitaţile şi bineînţeles că primim solicitări de la spitale de oraş mic ce consideră că sunt de nivel strategic.

Sperăm să începem să vedem diferenţe în aceste unităţi", a adăugat ministrul Sănătăţii.

Raed Arafat a mai spus că, tot pe partea organizatorică, sistemul trebuie privit în ansamblu, adică inclusiv partea de ambulatorii, nu doar partea spitalicească.

Citit 641 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2012 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.