Brăila: Circulaţia bacurilor pe Dunăre a fost închisă din cauza vântului şi a valurilor

Brăila: Circulaţia bacurilor pe Dunăre a fost închisă din cauza vântului şi a valurilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Circulaţia bacurilor care asigură legătura pe Dunăre între municipiul Brăila şi Insula Mare a Brăilei dar şi cu judeţul Tulcea a fost închisă, miercuri, de autorităţile brăilene, din cauza vântului puternic şi a valurilor.

Potrivit locotenent colonelului Ştefan Stoian de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, decizia de a închide traficul pe Dunăre a bacurilor care fac legătura între oraşul Brăila şi Insula Mare a Brăilei, dar şi cu judeţul Tulcea a fost luată ca urmare a vântului puternic şi a valurilor.  Conform sursei citate, din cauza valurilor, circulaţia bacurilor pe Dunăre devenise riscantă.

"Cele două puncte de trecere a fluviului Dunărea de la Smârdan spre Tulcea şi spre Insula Mare a Brăilei au fost întrerupte din cauza vântului care suflă în rafale de 60-70 de kilometri la oră. În cazul în care vor apărea urgenţe care să necesite transportul la Spitalul Judeţean din Brăila, în municipiul Brăila, transportul se va asigura când vor fi condiţiile optime", a declarat, miercuri, Ştefan Stoian de la ISU Brăila.

Conform sursei citate, tot din cauza vântului puternic, circa 20 de localităţi din judeţul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, cea mai afectată fiind partea de vest a judeţului.

Stoian a precizat că din cauza ninsorilor în timp ce unele avarii sunt remediate apar altele astfel că munca echipelor de la Electrica este de durată.

Citit 1050 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2012 15:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.