Fostul profesor de la "Jean Monnet", Octavian Vişan, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare

Fostul profesor de la "Jean Monnet", Octavian Vişan, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet" din Capitală a fost condamnat, miercuri, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a întreţinut acte sexuale cu o elevă. Instanţa Judecătoriei Sectorului 1 a dispus suspendarea pedepsei lui Octavian Vişan pe o perioadă de încercare de cinci ani şi şase luni. Totodată, instanţa l-a obligat pe Vişan să îi plătească gălăţencei Oana Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu, informează Mediafax.

Decizia Judecătoriei Sectorului 1 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.

Vişan, acuzat de acte sexuale cu un minor

În decembrie 2011, Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 l-a trimis în judecată pe Dan Octavian Vişan, fost profesor de sport de la Liceul "Jean Monnet", acesta fiind acuzat de acte sexuale cu un minor, în formă continuată.

Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut, anul trecut, că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri.

Eleva de la Liceul "Jean Monnet" s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul "Jean Monnet". El şi-a recunoscut fapta în faţa conducerii unităţii de învăţământ, context în care a şi demisionat.

Citit 955 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2012 16:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.