Harta climatică a falimentului de stat
Foto: Ilustraţie: Monzanette

Harta climatică a falimentului de stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu APATERM-ul încă sifonând aburi financiari prin gurile de canal, autorităţile se complac în soluţia termică etatizată. CALORGALUL anunţă înflăcărat debranşarea individuală a rău-platnicilor îngheţaţi în datorii, clamând descoperirea apei calde şi căldurii profitabile în sistem centralizat.

Cu 166 de milioane de lei datorate de populaţie, dar dator-vândut cu alte 373 la Electrocentrale, APATERM-ul sucombă lăsându-ne moştenire nedezbătută (nici măcar penal!) restul: un mizilic de vreo 45 de milioane de euro.

Iar firul roşu prin conducerea ambelor societăţi e în continuare bine-mersi.Ce să te mai miri că şi o administratoră ca Hoţeasca a ajuns la a treia asociaţie de proprietari devalizată iar saga ei continuă?…

Revenind la CALORGAL, „ştuţocăldurgămila” va dezmorţi trei localităţi: Galaţi, Tecuci şi Şendreni. De parcă reţelele vizate ar avea vreo legătură, agentul termic s-ar distribui transjudeţean prin mentalism, iar mentalitatea de rău-platnic s-ar combate mai eficient la nivel macro. Dar se pot jongla banii prin conturi, nu-i aşa?

Ca operator regional, CALORGAL-ul poate accesa muuult mai uşor fonduri europene pe care să le „ardă” pe post de combustibil electoral. Tot prin telepatie se vor separa şi ţevile rău-platnicilor de cele comune, relativizându-se ingineria fluidelor ca să le iasă ingineriile financiare celor trei primari liberali de la răsărit.

Pe lângă tremuratul în frig, te cutremură întrebarea: de-aia ne-am tras primari liberali? Ca în loc să liciteze operarea agentului termic, privatizând-o gen Braşov, de exemplu, să pună bazele unui nou faliment de stat?

Aligatrântorul polar

Citit 13372 ori Ultima modificare Duminică, 20 Ianuarie 2013 14:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.