Relu Fenechiu, după întâlnirea cu FMI: Privatizarea CFR Marfă a devenit "prioritatea numărul unu"

Relu  Fenechiu, după întâlnirea cu FMI: Privatizarea CFR Marfă a devenit "prioritatea numărul unu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, marţi, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că privatizarea CFR Marfă a devenit "prioritatea numărul unu", după ce săptămâna trecută spunea că va solicita ca această companie să nu mai fie trecută în proprietate privată.

Fenechiu a avut marţi o întâlnire de circa două ore şi jumătate cu delegaţia FMI, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene, la finalul căreia a declarat că au fost discutate stadiul angajamentelor ministerului şi obiectivele instituţiei privind creşterea gradului de atragere a fondurilor europene şi restructurarea companiilor cu pierderi din subordine.

"Prioritatea numărul unu astăzi o reprezintă privatizarea CFR Marfă. Este un lucru pe care au nu mi l-aş fi dorit, am spus asta şi reprezentanţilor FMI. Nu mi l-aş fi dorit pentru că şi reprezentanţii FMI şi cei ai CE ne-au recomandat permanent să preluăm modele de succes, iar toate ţările din Europa au companii de transport marfă de stat. Din nefericire situaţia economico-financiară a companiei de transport marfă nu permite redresarea ei decât în condiţiile în care avem o infuzie de capital din partea unui investitor privat", a spus ministrul.

Întrebat despre termenul de privatizare a companiei, Fenechiu a afirmat că acesta începe din februarie şi nu poate dura "sub nicio formă" mai mult de şase luni.

Statul va ceda 51 la sută din titlurile companiei. "Eu vizez ca în câţiva ani vânzarea restul de 49% din acţiuni să aducă statului un câştig considerabil", a spus el.

Citit 648 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2013 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.