Dan Voiculescu demisionează din Senat

Dan Voiculescu demisionează din Senat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Senatorul Dan Voiculescu a anunţat, luni, în plenul Senatului, că demisonează din funcţie, la mai puţin de o săptămână după ce depusese jurământul ca senator. Dan Voiculescu a depus, în 22 ianuarie, jurământul de credinţă, după ce a câştigat în urma alegerilor din 9 decembrie 2012 un mandat de senator în Colegiul 8 din circumscripţia 42 din Bucureşti.

El şi-a motivat gestul prin faptul că în ultima perioadă au existat "speculaţii" cu privire la faptul că imunitatea parlamentară pe care o presupune statutul de senator ar împiedica "actul de justiţie" în cazul dosarului său.

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat în 31 ianuarie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticorupţie de urgentare a judecării cazului.

Demisia sa determină mutarea procesului său de la instanţa supremă, competentă să judece parlamentari, la Tribunalul Bucureşti. Voiculescu a recurs la un gest similar la finalul legislaturii trecute.

Citit 832 ori Ultima modificare Luni, 28 Ianuarie 2013 15:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.