Gigi Becali, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendare. Nu îşi pierde calitatea de parlamentar

Gigi Becali, condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendare. Nu îşi pierde calitatea de parlamentar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gigi Becali a fost condamnat, luni, definitiv, de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina, pedepse similare fiind dispuse şi în cazul gărzilor sale de corp.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.

Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Marcel Popa au fost condamnaţi tot la trei ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de opt ani.

Romulus Dumitrescu a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare pentru trei fapte de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal, şi pedeapsa acestuia fiind suspendată.

Decizia în dosarul sechestrării de persoane este definitivă.

Nicolicea: Becali rămâne deputat, dacă în sentinţă nu se specifică pierderea drepurilor electorale

George Becali îşi păstrează mandatul de deputat, dacă în sentinţa de condamnare nu se specifică pierderea drepturilor electorale, a declarat, luni, deputatul PSD Eugen Nicolicea, secretar al Camerei.

"Dacă nu se specifică pierderea drepturilor electorale, nu-şi pierde mandatul, iar pierderea drepturilor electorale în mod automat se face atunci când eşti încarcerat, deci nu în acest caz", a spus Nicolicea, care crede că Becali va "uza de căile extraordinare de atac" a sentinţei

Întrebat despre declaraţia lui Becali că ar pleca definitiv din ţară, Eugen Nicolicea a arătat că interpretările sunt eronate , iar afirmaţia lui George Becali a fost “emoţională”.

Citit 670 ori Ultima modificare Luni, 11 Februarie 2013 15:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.