CNA, executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, în cazul unei emisiuni a lui Badea

CNA, executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, în cazul unei emisiuni a lui Badea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) este executat silit de Antena 3, pentru plata a 6.159 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată în cazul unui proces pe care televiziunea l-a câştigat cu CNA, care a amendat postul pentru emisiunea lui Mircea Badea "În gura presei".

CNA a avut, în şedinţa de joi, pe ordinea de zi o situaţie a "proceselor privind anularea deciziilor CNA aplicate radiodifuzorilor (perioada 2009 - 2011)".

În acest context, preşedintele Consiliului, Laura Georgescu, a spus că CNA a pierdut definitiv şi irevocabil un proces cu Antena 3, în urma căruia televiziunea a transmis Consiliului - prin intermediul unui birou de executori judecătoreşti - o somaţie prin care îi cere achitarea sumei totale de 6.159 de lei.

"Pe 12 februarie anul acesta, CNA a primit somaţia de execuţie publică pentru suma de 6.159 de lei cheltuieli de judecată în urma pierderii procesului pe care Antena 3 l-a intentat CNA cu privire la sancţiunea dată în martie 2009 emisiunii «În gura presei», care a prezentat atunci momentul asasinării baschetbalistului Marian Cozma şi la acea vreme s-a considerat că realizatorul a făcut anumite precizări a căror interpretare ar fi putut duce la instigare la violenţă. Instanţa a considerat că nu se susţine decizia, a anulat cu totul amenda (în cuantum de 10.000 de lei, n.r.) şi, în urma pierderii celor două procese, într-un alt treilea proces, civil, s-au solicitat cheltuieli de judecată reprezentând 3.000 de lei onorariul avocatului, 2.000 de lei onorariu de succes - care este un tertip specific doar civilului şi doar persoanelor fizice, în niciun caz în momentul în care ai de-a face cu o instituţie, deci în contencios administrativ nu există acest sistem de onorariu de succes -, la care s-a mai adăugat o sumă de cheltuieli de judecată, deci totalul de 6.159 de lei pe care bugetul CNA nu îi are prevăzuţi pentru tot anul financiar 2013", a declarat Laura Georgescu.

Ea a precizat că a cerut Oficiului juridic al CNA o situaţie cu toate procesele care sunt pierdute şi în care radiodifuzorul Antena 3 a solicitat cheltuieli de judecată de la CNA. În acest sens, Laura Georgescu a prezentat în şedinţa CNA de joi o listă cu 10 procese, în care Consiliul a fost dat în judecată de Antena 3 şi care au fost pierdute.

Citit 1185 ori Ultima modificare Joi, 21 Februarie 2013 13:32

3 comentarii

 • postat de ipse@IC
  Miercuri, 27 Februarie 2013 09:53
  IC idiot! Un IC in emnul sanatos numit popor roman. Vii cu vorbe de pdl-epra iesita la postat! Nu-ti place ca nu i-a iesit lui bashesca-tu desfiintrea acestui post! TE OFTICI? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  0
  0
  Raportează
 • postat de IC
  Vineri, 22 Februarie 2013 08:55
  Pe cine il lasi sa traiasca nu te lasa sa traiesti ,este o veche zicala din popor ,poporul dezinformat si manipulat de acelasi post Antena 3. Dupa cum se prezinta si ce scoate pe gura Badea ,in emisiunea respectiva ,CNA trebuia de mult sa-i inchida gura ,la fel si lui Baniciu de pe B1 ,care tine aproape. Se spune ca atunci cand nu iti place sa muti postul ,multi o fac ,multi insa casca ochii si urechile mari ,mari si acum ii casca la fel ,cand vad ce au auzit inainte de a vota si ce a iesit......impozite si taxe majorate ,impozit agricol , gaze si curent scumpite ,timbru mediu ,pensii indexate in bataie de joc , privilegii pentru alesi ,inflatie de peste 15% in cateva luni ,investitii ioc .... numai lapre si mere ,pardon minciuni si fiere.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Jean Paler
  Joi, 21 Februarie 2013 14:30
  CNA = Cenzura Nationala in Audiovizual - o clica de bugetari incompetenti, corupti si platiti cu varf si indesat, care amendeaza emisiuni in stanga si in dreapta in timp ce nenorostirile socante sunt fluturate pe ecrane 24 de ore din 24. Amenda sa o plateasca din salariile lor!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.