Tineri cu tricouri inscripţionate "Copy","Paste" l-au aşteaptat pe Victor Ponta în faţa UBB din Cluj
Foto: Foto: gandul.info

Tineri cu tricouri inscripţionate "Copy","Paste" l-au aşteaptat pe Victor Ponta în faţa UBB din Cluj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aproximativ 20 de tineri, activişti ecologişti care se declară oponenţi ai proiectului minier de la Roşia Montană, l-au aşteaptat, miercuri, pe premierul Victor Ponta, în faţa UBB Cluj-Napoca, având tricouri pe care scria "Copy", respectiv "Paste", şi un banner cu mesajul "La Cluj nu sunteţi doctor, domnule Ponta". Premierul asista la decernarea titlului de Doctor Honoris Causa fostului comisar european Gunter Verheugen.

Ei au afişat bannere cu mesajele "Programul de guvernare pute", "Guvernul României spune Nu exploatării gazelor de şist".Bogdan Buta, unul dintre activiştii prezenţi, i-a cerut premierului, printr-o portavoce, ca Guvernul să interzică exploatarea gazelor de şist."Guvernul Ponta să interzică exploatarea gazelor de şist. Guvernul României va fi responsabil de otrăvirea cetăţenilor, aerului, solului. Guvernul Ponta ar trebui să retragă licenţele de exploatare pentru gazele de şist", a spus Buta.

El a precizat că face parte dintr-un grup de cetăţeni, activişti ecologişti, care se opun mai multor proiecte cu impact asupra mediului şi populaţiei, precum proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, proiectul minier de la Certej şi exploatarea gazelor de şist în şase judeţe din România.

Premierul nu le-a răspuns tinerilor care îl aşteptau, plecând direct spre aeroport.

Citit 866 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2013 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.