Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienţă profesională. Legea a intrat în dezbatere parlamentară

Voluntariatul ar putea fi recunoscut ca experienţă profesională. Legea a intrat în dezbatere parlamentară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul PSD Mihai Sturzu a anunţat, joi, că a depus la Senat o propunere legislativă care reglementează voluntariatul şi care instituie obligaţia ca relaţia dintre voluntar şi organizaţia gazdă să aibă la bază un contract, voluntariatul urmând a fi recunoacut ca experienţă profesională.

Iniţiativa legislativă depusă de Mihai Sturzu, care este susţinută şi semnată, în calitate de co-iniţiatori, de 106 parlamentari din toate formaţiunile politice parlamentare, aduce trei modificări importante, prima dintre acestea constând în reglementarea obligatorie a relaţiei dintre voluntar şi organizaţia gazdă printr-un contract cadru în formă scrisă, înregistrat în evidenţa organizaţiei gazdă.

Sturzu a explicat, într-o conferinţă de presă, că argumentele introducerii acestei prevederi au constat în evitarea pe viitor a muncii la negru, stabilirea clară a responsabilităţilor voluntarului şi organizaţiei gazdă şi evitarea încheierii altor forme contractuale.

Raed Arafat a participat, joi, în calitate de susţinător al voluntariatului, la conferinţa de presă în cauză. El a precizat că SMURD, care a ajuns în acest moment să fie un serviciu de stat şi care are o rată de încredere foarte mare la nivelul populaţiei, a debutat de la un nucleu de voluntari.

Arafat a spus că, personal, a lucrat timp de opt ani ca voluntar, în condiţiile în care această activitate nu beneficiază de o recunoaştere a competenţelor. "Mulţi au lucrat ca voluntari în acest serviciu şi au rămas cu mulţumirea că au lucrat ca voluntari, fără să aibă o recunoaştere oficială a perioadei care au petrecut-o ca voluntari. E absurd că un student, dacă merge şi lucrează ca barman, poate primi o hârtie că a lucrat ca barman, dacă merge să lucreze ca voluntar undeva şi ajută şi câştigă şi experienţă într-un anumit domeniu să nu primească o hârtie care să ateste această activitate", a spus Arafat.

Citit 492 ori Ultima modificare Joi, 19 Septembrie 2013 16:22

2 comentarii

 • postat de sfat
  Joi, 19 Septembrie 2013 20:12
  5.13.206.***
  sint sigur ca AS are dreptate. voluntariatul e sublim dar in Romania e un mijloc de a pune la treaba pe degeaba indivizi. nu voluntariatul e Solutia pentru tinerii din Romania ci intrarea intr-un partid pe recomandari de "seniori". poti muncii cit vrei ca nu primesti decit indiferenta. ia sa te bage unu tare intr-un partid la conducere? nu mai trebuie sa faci nimic decit sa dai din salariu contributia la partid si sa pupi in cur pe cine trebuie. e asa simplu...
  0
  3
  Raportează
 • postat de AS
  Joi, 19 Septembrie 2013 18:41
  89.136.6.***
  IN multe tari civilizate voluntariatul este recunoscut ca fiind experinta in campul munci, ( vezi Canada) , numai ca acolo , un voluntar are mari sanse sa fie angajat char de firma la care s-a facut voluntariat, daca acesta a facut o impresie favorabila, ! Ma tem ca la noi angajatorii se vor folosi doar de forta de muca gratis, !
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.