Zgonea, la Roşia Montană: "Cred că statul e capabil să protejeze mediul şi să genereze locuri de muncă"

Zgonea, la Roşia Montană: "Cred că statul e capabil să protejeze mediul şi să genereze locuri de muncă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus, la Roşia Montană, că din punctul său de vedere statul român este "capabil să fie un stat european, să protejeze mediul şi în acelaşi timp să genereze locuri de muncă", susţinând că dacă se blochează fiecare investiţie, atunci e o "problemă".

Valeriu Zgonea a declarat că mesajul său atât pentru parlamentari, cât şi pentru cei care sunt împotriva proiectului minier este "să vină la Roşia Montană".

"Cei care sunt împotrivă să vină şi aici, să vină şi în Parlament, alături de cei care susţin proiectul ca să-i convingă pe cei care sunt parlamentari ai statului român, pentru că fiecare deputat şi senator trebuie să asculte şi părerile «pro» şi părerile «contra» şi dacă putem să generăm locuri de muncă şi să protejăm mediul suntem cu adevărat un stat european. Dacă blocăm fiecare investiţie avem o problemă. După ce blocăm Roşia Montană, vom bloca şi altele. Gândiţi-vă la Remin Baia Mare, la exploatările miniere din zona Gorjului, Vâlcea şi alte zone. Trebuie să fim foarte atenţi, este o bătălie pentru locuri de muncă în toată lumea şi eu cred că statul român este capabil să fie un stat european, să protejeze mediul şi în acelaşi timp să genereze locuri de muncă. Asta am auzit până acum la cei care susţin proiectul", a spus, duminică, Valeriu Zgonea, înainte de a intra în galeria Cătălina-Monuleşti.

El a precizat că după ce va vizita galeria Cătălina-Monuleşti va merge să discute cu cei care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Zgonea a mai spus că "proiectul acesta face parte dintr-o Românie prosperă".

Citit 673 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 13:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.