Zgonea, la Roşia Montană: "Cred că statul e capabil să protejeze mediul şi să genereze locuri de muncă"

Zgonea, la Roşia Montană: "Cred că statul e capabil să protejeze mediul şi să genereze locuri de muncă"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a spus, la Roşia Montană, că din punctul său de vedere statul român este "capabil să fie un stat european, să protejeze mediul şi în acelaşi timp să genereze locuri de muncă", susţinând că dacă se blochează fiecare investiţie, atunci e o "problemă".

Valeriu Zgonea a declarat că mesajul său atât pentru parlamentari, cât şi pentru cei care sunt împotriva proiectului minier este "să vină la Roşia Montană".

"Cei care sunt împotrivă să vină şi aici, să vină şi în Parlament, alături de cei care susţin proiectul ca să-i convingă pe cei care sunt parlamentari ai statului român, pentru că fiecare deputat şi senator trebuie să asculte şi părerile «pro» şi părerile «contra» şi dacă putem să generăm locuri de muncă şi să protejăm mediul suntem cu adevărat un stat european. Dacă blocăm fiecare investiţie avem o problemă. După ce blocăm Roşia Montană, vom bloca şi altele. Gândiţi-vă la Remin Baia Mare, la exploatările miniere din zona Gorjului, Vâlcea şi alte zone. Trebuie să fim foarte atenţi, este o bătălie pentru locuri de muncă în toată lumea şi eu cred că statul român este capabil să fie un stat european, să protejeze mediul şi în acelaşi timp să genereze locuri de muncă. Asta am auzit până acum la cei care susţin proiectul", a spus, duminică, Valeriu Zgonea, înainte de a intra în galeria Cătălina-Monuleşti.

El a precizat că după ce va vizita galeria Cătălina-Monuleşti va merge să discute cu cei care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană. Zgonea a mai spus că "proiectul acesta face parte dintr-o Românie prosperă".

Citit 608 ori Ultima modificare Duminică, 22 Septembrie 2013 13:13

3 comentarii

 • postat de CETATEAN
  Duminică, 22 Septembrie 2013 18:37
  95.76.105.***
  POATE AR FI MAI BINE CA ZONA SA NU MAI FIE DECLARATA ZONA MONOINDUSTRIALA, DESIGUR PRINTR UN ACT NORMATIV, IN PARALEL CU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE IN ZONA, CEA DE APA SI CANAL (PE MODELUL OPERATORULUI REGIONAL, ELIGIBIL SA ATRAGA FONDURI IN ACEASTA DIRECTIE, ASA CUM S A PROCEDAT SPRE EX. LA GALATI CU OPERATORUL APA CANAL).
  POATE AR FI INDICAT, ULTERIOR, CA ZONA SA SE DEZVOLTE TURISTIC CU SUTE DE PENSIUNI SI LOCURILE DE MUNCA AFERENTE SI TAXELE CARE AR AJUNGE LA BUGET.
  ACEASTA AR FI ADEVARATA DEZVOLTARE DURABILA SI SUSTENABILA- ELVETIA CU CARE PUTEM COMPARA APUSENII ESTE UN EXEMPLU-SI NU PSEUDO IDEEA LEGATA DE CIANURI SI ALTE GAZE DAUNATOARE OMULUI DAR FOLOSITOARE ANUMITOR INTERESE.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Legionarul
  Duminică, 22 Septembrie 2013 16:33
  5.13.200.***
  Pai io zic sa generam locuri de munca in urmatoarele meserii:-gonaci, sa chemam strainii sa vaneze tot fondul cinegetic, tapinari-sa defrisam toate padurile, eventual vindem si manastirile din Bucovina, sa le mute pe Muntele Athos,samd. Ce mai conteaza viitorul copiilor nostri, dupa noi,potopul!
  0
  2
  Raportează
 • postat de Nick
  Duminică, 22 Septembrie 2013 14:16
  5.13.175.***
  Mai nea zgonea, dar statul roman cu hotii lui din frunte cat castiga ? omiti aspecte importante..... S-a facut ceva suplimentar pt Romania asta pana acum ? Doar s-a vandut iar pt Romanul de rand viata e un cosmar, pe cand altii se inbuiba. Nu te gandesti la nepotii nostri si te vinzi pe 30 de arginti. Am ajuns sa fim dezbinati si sa conduca altii fraiele tarii. Halal conducatori avem. Stramosii nostrii au murit degeaba. Pic de patriotism nu mai avem.... ne conduce unul cu coarne....
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.