Mircea Toader: PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă

Mircea Toader: PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderul deputaţilor PDL, gălăţeanul Mircea Toader, a declarat, marţi, că PDL nu doreşte promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă şi că nu este cazul să fie majorate amenzile decât la limita de suportabilitate şi excesele să fie sancţionate, inclusiv cu suspendarea carnetului de conducere.

Grupul PDL a avut o discuţie cu reprezentanţi ai MAI pe tema modificării legislaţiei rutiere, deputaţii democraţi-liberali susţinând promovarea modificărilor printr-un proiect de lege, mai ales că există un astfel de proiect în dezbaterea Parlamentului din legislatura trecută.

"Cel puţin la ideea pe care actualul Guvern şi Ministerul de Interne o au, noi ne-am opus: Nu dorim să fie ordonanţă de urgenţă, noi spunem să fie o iniţiativă legislativă, iar noi am intervenit şi am spus: nu este cazul să se majoreze sancţiunile pecuniare, pentru că este totuşi o limită de suportabilitate din partea populaţiei. Nu trebuie să facem exces de sancţiuni. Ele trebuie să fie graduale, în paralel cu o muncă de prevenţie, care să fie cu adevărat de prevenţie", a spus liderul deputaţilor PDL.

Mircea Toader a adăugat că există în Parlament, în dezbaterea Comisiei juridice, un proiect de modificare a Codului rutier şi Guvernul poate să introducă în Parlament un proiect de lege care să fie adoptat în procedură de urgenţă.

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe a liderilor PNL, că s-a optat, ca decizie politică, pentru promovarea noului Cod rutier prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

Citit 591 ori Ultima modificare Marți, 01 Octombrie 2013 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.