Vasile Blaga: Este clar că ne vom pregăti de un raport MCV din nou negativ

Vasile Blaga: Este clar că ne vom pregăti de un raport MCV din nou negativ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a precizat, luni, întrebat despre afirmaţiile Vivianei Reding pe subiectul protejării statului de drept la nivelul UE, că România se va pregăti pentru un raport MCV "din nou negativ", menţionând că discuţia despre intrarea în Schengen se mută "la calendele greceşti".

"Ce s-a întâmplat în vara trecută ştim cu toţii şi doamna Reding şi celelalte oficialităţi de la Bruxelles au analizat cu multă atenţie declaraţiile din ultima perioadă ale premierului când din nou au început atacurile la instituţiile fundamentale ale statului, la Curtea de Conturi vă reamintesc poziţia domnului premier în momentul în care Curtea de Conturi s-a pronunţat împotriva Codului insolvenţei. Lucrurile astea nu fac decât foarte mult rău României şi e clar că ne vom pregăti de un raport MCV din nou negativ şi din nou vom discuta despre intrarea în Schengen la calendrele greceşti", a declarat Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

El a mai spus că din "păcate este sancţionat poporul român, nu sunt sancţionaţi numai Ponta şi USL".

Comisarul european Viviane Reding a declarat, pentru săptămânalul Die Zeit, că este nevoie de o nouă modificare a tratatelor europene, mai ales în ceea ce priveşte protejarea statului de drept.

"În prezent, dacă un stat membru încalcă statul de drept, noi avem la dispoziţie o singură posibilitate de sancţionare, «opţiunea nucleară»: putem retrage ţării respective dreptul de vot", a precizat vicepreşedintele CE.

Reding a spus că UE are nevoie şi de alte opţiuni, întrucât există "un număr de state membre în care statul de drept este ameninţat sau pus sub semnul întrebării". Întrebată dacă se referă la România şi Ungaria, Viviane Reding a spus că "da, dar nu numai".

Citit 626 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.