Victor Ponta: Angajarea răspunderii se face doar pe legea descentralizării până la 20 noiembrie

Victor Ponta: Angajarea răspunderii se face doar pe legea descentralizării până la 20 noiembrie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Guvernul îşi va angaja răspunderea doar asupra proiectului de lege privind descentralizarea, până la 20 noiembrie cel mai târziu.

Întrebat de ce s-a luat această decizie în condiţiile în care vicepremierul Liviu Dragnea anunţase că angajarea răspunderii va implica pe lângă descentralizare şi modificarea legii administraţiei publice şi a legii funcţionarului public, Ponta a invocat existenţa unei decizii a Curţii Constituţionale care prevede că angajarea se face pe o lege.

Ponta a mai spus că Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul descentralizării până în data de 20 noiembrie cel mai târziu.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sibiu, că "în jur de 15 noiembrie" Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Legea descentralizării, astfel încât bugetul pentru 2014 să fie construit ţinându-se cont de finanţarea structurilor care trec de la ministere la autorităţile locale.

Ponta a anunţat, recent, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ulterior, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Citit 463 ori Ultima modificare Luni, 04 Noiembrie 2013 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.