Traian Băsescu: Se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, e greşit

Traian Băsescu: Se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, e greşit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că în prezent constată că se trece la crearea de taxe noi, care să hrănească sistemul bugetar, el precizând că astfel se ajunge iar la situaţia în care "omul gras - statul, se urcă în spatele omului slab - economia", ceea ce este greşit.

"Observ o schimbare în politica internă. Îmi aduc aminte de anul de criză profundă 2010, cu măsuri extrem de dure, luate pentru a nu se pune nimic în spatele IMM-urilor. Acum observ o schimbare a ponderii şi cred că este greşit: se trece din nou la inventarea de taxe, impozite, care să aducă bani la buget pentru a hrăni aparatul bugetar. O spun ca un semnal extrem de serios şi afirm fără rezerve că este greşit", a spus preşedintele, la o reuniune a mediului de afaceri.

El a precizat că a fost unul dintre artizanii momentului 2005, când s-a introdus cota unică, fapt ce a dus la o relansare a economiei, şi când numărul taxelor s-a redus.

"Procesul nu mai continuă, s-a ajuns la situaţia de a lucra în favoarea omului gras, statul, care se aşează pe omul slab, încă mult mai slab, care este economia reală", a spus Băsescu, menţionând că lansează un semnal de alarmă foarte serios, care trebuie luat în considerare.

Şeful statului a mai spus că "nu mărirea taxelor şi impozitelor este situaţia pentru acum".

"Sigur, are nevoie de bani statul, dar dacă i-ar îndrepta spre investiţii, ar fi bine, dar dacă îi îndreaptă spre a alimenta cu bani aparatul de stat nu e în regulă. Se produce o schimbare de filozofie în defavoarea mediului de afaceri, iar acest lucru trebuie bine analizat. Nu voi fi printre cei care or să tacă faţă de această abordare", a spus Băsescu.

Citit 540 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Noiembrie 2013 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.