ACCIDENT deosebit de GRAV la Braşov. Un autocar cu 25 de pasageri S-A RĂSTURNAT într-o râpă
Foto: Foto: monitorulexpres.ro

ACCIDENT deosebit de GRAV la Braşov. Un autocar cu 25 de pasageri S-A RĂSTURNAT într-o râpă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Toate cele 25 de persoane aflate în autocarul care a ajuns într-o râpă de pe marginea DN 1E Râşnov - Poiana Braşov au fost transportate la spital, iar pasagerul rănit mai grav va fi preluat de elicopterul SMURD şi dus la Târgu Mureş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că în urma accidentului au fost rănite în total zece persoane, însă toţi cei 25 de pasageri din autocar au fost transportaţi la spital pentru investigaţii.

"Au fost în total zece victime, dar toţi 25 au fost transportaţi la spital pentru investigaţii. În general au suferit diverse traumatisme craniene, abdominale şi la membre. Unul dintre turişti a fost rănit mai grav, suferind un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunoştinţei, şi s-a solicitat un elicopter SMURD pentru a fi transportat la Târgu Mureş. El va fi probabil preluat de la faţa locului. În total s-a intervenit cu cinci echipaje SMURD şi cinci ambulanţe", a spus Sfreja.

Autocarul respectiv, în care se aflau 22 de turişti belgieni, un ghid şi doi şoferi, aparţine unei agenţii de turism din Braşov. Turiştii au mers la Poiana Braşov şi urmau să ajungă la Sinaia pentru a vizita Castelul Peleş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Braşov, comisar şef Liviu Naghi, accidentul s-a petrecut pe DN 1E, la kilometrul 17, între Râşnov şi Poiana Braşov, iar din primele date reiese că şoferul autocarului, un braşovean de 67 de ani, a pierdut controlul volanului din cauza unei defecţiuni tehnice.

"Se pare că a fost vorba despre o defecţiune tehnică, iar şoferul a pierdut controlul volanului într-o curbă, la coborâre, şi a ajuns într-o vale, circa 10-15 metri, dar nu s-a răsturnat. Urmează ca expertiza tehnică să arate cu exactitate cauza producerii accidentului", a spus Naghi.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia în zonă este blocată, iar poliţiştii rutieri îi îndrumă pe şoferi să aleagă rute alternative.

Centrul Infotrafic din cadrul Poliției Române anunţa că, din informaţiile primite de la dispeceratul Poliţiei Judeţene Braşov, în jurul orei 9.15, un autocar în care se aflau 25 de persoane a părăsit carosabilul şi a ajuns într-o râpă. În urma accidentului, o persoană a fost grav rănită, iar alte zece au suferit răni uşoare, urmând să fie transportate la spital.

De asemenea, la faţa locului a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a-l prelua pe pasagerul rănit mai grav.

Citit 1658 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 15:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.