COD ROȘU de INUNDAȚII în Moldova: Doi oameni au MURIT, iar peste două sute au fost EVACUAȚI
Foto: Foto - captură video, sursa mediafax.ro

COD ROȘU de INUNDAȚII în Moldova: Doi oameni au MURIT, iar peste două sute au fost EVACUAȚI
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Mai multe trenuri au fost anulate din cauza inundaţiilor din Moldova


În ultimele 24 de ore, 89 de localităţi din judeţele Bacău, Covasna, Galaţi, Harghita, Neamţ, Suceava şi Vrancea au fost afectate de ploi şi inundaţii.

Doi oameni şi-au pierdut viaţa, în Bacău şi Vrancea, după ce au fost luaţi de viitură, iar peste două sute, din şapte judeţe ale ţării, au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

Una dintre victime este un bărbat în vârstă de 70 de ani din comuna vrânceană Rugineşti. care a murit ieri seară, 2 iunie, după ce, căzut de pe bicicletă, a fost luat de apele unui canal colector umflate de o viitură, iar trupul acestuia a fost dus 150 de metri până sub un podeţ (Foto). Cealaltă persoană care și-a pierdut viața este un bărbat în vârstă de 41 de ani din localitatea băcăuană Livezi. Bărbatul a murit tot ieri seară, după ce a fost luat de o viitură, în timp ce trecea o punte spre locuinţa sa.

Zece trenuri au fost anulate din cauza închiderii circulaţiei între Adjud şi Pufeşti, în urma inundaţiilor provocate de ploile abundente, iar altele circulă pe o rută ocolitoare, potrivit mediafax.ro.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că avertizarea cod roșu de inundații este valabilă până la ora 18,00. Judeţele aflate sub această atenționare sunt Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Iaşi, Suceava, Botoşani. Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor depăşi local 50 l/mp şi izolat, mai ales în zona de munte, 80...100 l/mp.

Totodată, alte şapte judeţe (Harghita, Covasna, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Buzău şi Galaţi) sunt sub avertizare cod galben de ploi până la ora 21,00. Meteorologii anunţă că se vor înregistra frecvent cantităţi de apă de 15...20 l/mp, iar în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali precipitaţiile vor depăşi 40...50 l/mp.

În paralel, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe mai multe râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Buzău, Neamţ, Bacău, Vrancea, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, valabilă până mâine, 4 iunie, la ora 12,00. PENTRU MAI MULTE DETALII, CLICK AICI

Citit 5056 ori Ultima modificare Sâmbătă, 04 Iunie 2016 12:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.