ATENȚIE la ţânţari! Cel puțin o persoană, infectată cu virusul WEST NILE, la Brăila

ATENȚIE la ţânţari! Cel puțin o persoană, infectată cu virusul WEST NILE, la Brăila
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Primul caz de meningită provocată de virusul West Nile a fost confirmat în urmă cu câteva zile, la o femeie de 75 de ani din comuna brăileană Galbenu, potrivit realitatea.net. Din fericire, femeia a ajuns la spital în timp util, astfel că, în urma tratamentului aplicat, starea ei s-a îmbunătăţit.

Pe de altă parte, un bărbat, care se află încă în curs de investigare, este în comă, în spital. Acesta a ajuns în unitatea medicală cu simptome specifice meningitei virale. În acest caz medicii aşteaptă confirmarea de la Institutul Cantacuzino.

Specialiştii în sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să evite, pe cât posibil, expunerea la ţânţari, prin purtarea de îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi sau aplicând substanţe chimice care pot îndepărta ţânţarii.

Totodată, oamenii sunt sfătuiţi să monteze plase contra ţânţarilor la geamuri şi uşi sau să folosească substanţe specifice pentru îndepărtarea insectelor. Mai mult, pentru a evita aglomerarea ţânţarilor, este recomandată înlăturarea recipientelor cu apă stătută.

Ce este West Nile

Meningita West Nile este o boală infecţioasă care se transmite la om prin intermediul ţânţarilor, dar care nu se transmite direct, de la om la om.

Specialiştii arată că este obligatorie prezentarea de urgenţă la medic pentru orice simptom de boală, respectiv febră, dureri intense de cap, vărsături, dureri abdominale sau musculare şi articulare. Totodată, autorităţile locale trebuie să ia măsuri de dezinsecţie pentru distrugerea ţânţarilor.

Tratament specific pentru West Nile nu există, nu există antibiotic. Tratamentul este simptomatic. Dacă bolnavul este cu febră trebuie antiinflamatorii, antiperetice, dacă e deshidratat e nevoie de perfuzii, dacă are meningită, tratament adecvat, spun specialiștii.

Citit 4983 ori Ultima modificare Joi, 11 August 2016 01:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.