Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I rămâne în vigoare

Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I rămâne în vigoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Curtea de Apel Bucureşti a respins, miercuri, cererea formulată de mai mulţi părinţi de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I, care va înceape în 5 martie.

Mai mulţi părinţi au dat în judecată, în patru dosare, Guvernul şi Ministerul Educaţiei, cerând anularea Ordinului 3064/2012 referitor la procedura de înscriere a copiilor în clasa pregătitoare şi clasa I.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, miercuri, unul dintre aceste dosare, în care reclamanţi sunt patru părinţi, aceştia cerând suspendarea ordinului privind înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I.

Instanţa a respins solicitarea părinţilor, astfel că ordinul rămâne în vigoare.

Într-un alt dosar judecat luni la Curtea de Apel Bucureşti, în care 39 de părinţi au formulat cerere de suspendare a ordinului, este aşteptată în continuare o soluţie. Avocaţii părinţilor spuneau că o decizie în acest dosar ar putea fi anunţată miercuri.

Totodată, alte două dosare ale părinţilor împotriva Guvernului şi Ministerului Educaţiei privind acelaşi ordin urmează să fie dezbătute de instanţă în 2 martie şi, respectiv 6 martie.

Părinţii au dat în judecată Guvernul şi Ministerul Educaţiei nemulţumiţi că în urma acestui act normativ nu îşi vor mai putea înscrie copiii decât în şcolile de care aparţin cu domiciliul.

Citit 886 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.