De Ziua Europei, în Parlament | Klaus Iohannis i-a ATENȚIONAT din nou pe parlamentarii români

De Ziua Europei, în Parlament | Klaus Iohannis i-a ATENȚIONAT din nou pe parlamentarii români
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a ţinut un discurs în Parlamentul României, cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamaţia de Independenţă, precum şi a Zilei Europei. "Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă revine un rol esenţial. Puneţi pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor. Nu vă gândiţi doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum, nu va gândiţi doar la un câştig electoral de moment! Întrebaţi-vă cum va arăta România în cinci ani, în zece ani, cu legile pe care le adoptaţi dumneavoastră acum", le-a spus preşedintele Iohannis parlamentarilor.

Soarta ţării, în mâinile aleşilor

Şedinţa a fost condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care l-au aşteptat pe Klaus Iohannis la intrarea în sala de plen. "Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbita de impactul legilor votate de dumneavoastră. Aveţi responsabilitatea şi capacitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament, această instituţie fundamentală a democraţiei. Aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi!", a spus preşedintele României.

Declaraţiile demagogice, blamate

În discursul din plenul Parlamentului, preşedintele României a mai făcut apel la clasa politică să renunţe la "declaraţiile demagogice". "Vă chem să faceţi din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării eroilor Marelui Război şi aniversarea Marii Uniri. Centenarul este nu doar un moment de sărbătoare, un prilej de acordare de medalii şi distincţii, ci oportunitatea de a ne mobiliza toate energiile în favoarea unor fapte, nu unor vorbe goale. Nu prin declaraţii demagogice, ci prin proiecte concrete şi importante pentru viitor să reconstruim coeziunea dintre societate şi clasa politică", a conchis Klaus Iohannis.

Citit 2986 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2017 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.