Planurile lui GRINDEANU, blocate la Secretariatul General al Guvernului

Planurile lui GRINDEANU, blocate la Secretariatul General al Guvernului
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Premierul Sorin Grindeanu nu a reuşit să-l schimbe pe Secretarul General al Guvernului din funcţie, deşi în cursul serii de joi invita jurnaliştii să urmărească Monitorul Oficial când era întrebat dacă este adevărat că Mihai Busuioc refuză să plece, relatează HotNews. Busuioc a refuzat să contrasemneze ordinul premierului Grindeanu prin care dispunea eliberarea din funcţie. În absenţa semnăturii sale, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la rândul lor să publice actul de eliberare din funcţie.

În legea de funcţionare a Regiei Autonome, este un articol care prevede ca Monitorul Oficial “funcţionează sub autoritatea Guvernului României, exercitată prin Secretariatul General al Guvernului”. Drept urmare, în absenţa semnăturii lui Busuioc, Monitorul Oficial nu avea cum să publice actul de eliberare a acestuia din funcţie. În aceste circumstanţe, asistăm la un blocaj la nivelul Guvernului, pentru că prim-ministrul nu poate să trimită de unul singur un ordin spre publicarea în Monitorul Oficial, fără semnătura SGG. Mai mult, potrivit unor informaţii, Busuioc le-ar fi dat asigurări miniştrilor apropiaţi de Liviu Dragnea, că nu vor fi schimbaţi din funcţie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere. În consecinţă, Victor Ponta nu-şi poate lua postul de la SGG în primire, iar în acest moment toate planurile lui Grindeanu privind numirea de noi miniştri în locul celor demisionari par a fi date peste cap.

În cursul zilei de ieri, premierul Grindeanu a declarat, totuşi, că situaţia politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituţional şi respectând toate legile. „Nu sunt singur. Aşa cum v-am spus şi ieri (joi, 15 iunie - n.r.), toată lumea este la muncă. Situaţia politică va fi rezolvată săptămâna viitoare, constituţional şi respectând toate legile. Aşa funcţionează un stat de drept şi aşa funcţionează un stat membru al Uniunii Europene, aşa cum este România. Îmi doresc cât mai rapid să se încheie această perioadă de instabilitate politică, astfel încât să putem să oferim garanţia stabilităţii pentru investitori, pentru cei care vor să vină să investească în economia noastră”, a spus Grindeanu.

Mihai Busuioc, cel care refuză să plece din funcţia de secretar general al Guvernului, este un apropiat al preşedintelui PSD Liviu Dragnea, fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Numirea lui Busuioc a fost, în ianuarie, prima decizie a lui Grindeanu în calitate de premier.

Citit 1827 ori Ultima modificare Vineri, 16 Iunie 2017 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.