Şedinţa de Guvern, AMÂNATĂ de îmbolnăvirea unui secretar de stat

Şedinţa de Guvern, AMÂNATĂ de îmbolnăvirea unui secretar de stat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Şedinţa de Guvern programată marți, 20 iunie, a fost amânată pentru joi, 22 iunie, premierul Sorin Grindeanu fiind convins ca atunci "toţi miniştrii vor fi prezenţi", a declarat Alina Petrescu, purtător de cuvânt al Guvernului.

Şedinţa de Guvern a fost amânată din cauza unui blocaj instituţional provocat de un secretar de stat de la Ministerul Justiţiei, Mariana Moţ, căreia ministrul demisionar Tudorel Toader îi delegase atribuţiile. Marian Moţ a susţinut că "i s-a făcut rău" şi din această cauză nu ar fi putut participa la şedinţă, prezenţa acesteia fiind obligatorie, mai ales în condiţiile în care Ministerul Justiţiei trebuie să avizeze majoritatea actelor normative, pentru a fi trimise la Monitorul Oficial.

Mariana Moţ este apropiată de şeful PSD Olt, Paul Stănescu. Acesta, la rândul sau, este unul dintre cei mai puternici susţinători ai lui Liviu Dragnea. În aceste condiţii, premierul caută soluţii pentru delegarea atribuţiilor către altă persoană.

Pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de marţi nu se aflau proiecte de acte normative care nu suportă amânare, însă acest blocaj, ca şi cel generat de fostul secretar general al Guvernului, arată vulnerabilităţile acestui guvern.

Citit 1554 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.