Instabilitate atmosferică şi precipitaţii abundente. Cum va fi vremea la Galați în acest weekend
Foto: Monica Zanet

Instabilitate atmosferică şi precipitaţii abundente. Cum va fi vremea la Galați în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vremea se va răci, zilele acestea, în majoritatea regiunilor. Vom avea parte de instabilitate atmosferică, descărcări electrice şi ploi torenţiale, în perioada 2 septembrie (ora 18,00) - 4 septembrie (ora 18,00), a anunţat Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

"În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în majoritatea zonelor, începând din vest. Vor fi descărcări electrice frecvente, averse torenţiale, pe arii restrânse grindină şi intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 20 l/mp şi izolat 30-40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala la început în jumătatea de vest a ţării, iar din după-amiaza zilei de duminică, 3 septembrie, în special în sud, centru şi nord-est. Pe parcursul zilei de luni, 4 septembrie, va ploua mai ales în jumătatea de nord a teritoriului", informează ANM.

Meteorologii notează că, "la sfârşitul acestei săptămâni, vremea se va menţine călduroasă în regiunile sudice şi estice, sâmbătă urmând a se înregistra frecvent maxime termice de 32-34 de grade, în timp ce în rest temperaturile vor scădea treptat.

Luni, răcirea vremii va continua şi va cuprinde toată ţara".

Cum va fi vremea la Galați în acest weekend

La Galați, acest weekend va fi însorit. Temperatura nu va depăşi valoarea de 32 de grade Celsius, iar pe timpul nopţii, mercurul în termometre va coborî sub 17 grade Celsius. Sâmbătă, 2 septembrie, sunt şanse de precipitaţii, de circa 10 la sută. Vântul va bate cu o viteză de până la 9 kilometri pe oră, în prima zi a acestui sfârșit de săptămână, iar în următoarea zi - de până la 21 de kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 758 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăşi valoarea de 52 la sută. (VLG, informaţii preluate din surse online)

Citit 6652 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2017 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.