UPDATE | Dosar penal în cazul militarului român mort în Afganistan. Luni, ceremonii de comemorare

UPDATE | Dosar penal în cazul militarului român mort în Afganistan. Luni, ceremonii de comemorare
Caporalul Mădălin Stoica
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate, în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie


UPDATE, sâmbătă, 16 septembrie | Parchetul General a informat că a deschis dosar penal în legătură cu incidentul produs, vineri, 15 septembrie, în Afganistan, în urma căruia un militar român a murit, iar alţi doi au fost răniţi, a relatat dcnews.ro.

”În urma sesizării Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Ministerul Apărării Naţionale în legătură cu incidentul produs în cursul zilei de astăzi, 15 septembrie, în Afganistan, s-a constituit un dosar penal la Parchetul militar competent. Evenimentul s-a produs în cursul unei misiuni de patrulare cu un vehicul blindat, care a fost lovit, în mod intenţionat, de un alt vehicul în care se afla un dispozitiv explozibil improvizat”, se arată în comunicatul PÎCCJ.

Caporalul Mădălin Stoica avea 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii şi era angajat al MApN din anul 2002. În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected) când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Militarii focşăneni au fost introduşi în teatrul de operaţii din Afganistan în luna august.

Luni, 18 septembrie, vor fi organizate în unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii ceremonii de comemorare a militarului căzut la datorie.


Militar român UCIS de talibani | Un militar român a murit, vineri, în Afganistan în urma rănilor suferite, după ce vehiculul în care se afla a fost atacat de talibani. Alţi doi militari din Batalionul 280 Infanterie Protecţia Forţei din Focşani au fost răniţi, în timpul unei misiuni în zona de responsabilitate. Iniţial, cei trei au primit primul ajutor la faţa locului, după care au fost evacuaţi la cel mai apropiat spital militar, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Militarul decedat, caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit şi avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operaţii. Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu maşină capcană asupra patrulei din care făcea parte. În acelaşi incident au fost răniţi caporalul Ionel Buzea şi fruntaşul Ionel Toma. Aceştia se află sub îngrijire medicală la spitalul militar din Kandahar. Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor.

Ministrul Mihai-Viorel Fifor a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica şi a înaintat Preşedintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Sursa foto: Facebook, MApN

Citit 6970 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.