Neacordarea de prioritate rupe oase și distruge mașini

Neacordarea de prioritate rupe oase și distruge mașini
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Cinci persoane au ajuns în spital după ce vehiculele în care se aflau ca pasageri sau pe care le conduceau, după caz, au fost implicate în patru evenimente rutiere, toate petrecute în aceeași zi, pe șoselele din județul Galați. Trei dintre evenimente s-au produs pe fondul neacordării de prioritate.

Dintre evenimentele rutiere înregistrate într-o singură zi în Galați, două s-au petrecut în municipiu, pe artere intens circulate. Este cazul unui accident produs la intersecția străzilor Basarabiei și Traian. Un șofer de 53 de ani nu a acordat prioritate în intersecție, coborând dinspre George Coșbuc. A lovit în plin o mașină care trecea pe Traian și la volanul căreia se afla o femeie de 52 de ani. Din impact, a rezultat rănirea unei femei de 54 de ani, pasageră în primul autoturism, aceasta fiind dusă de urgență la spital.

Tot la spital a ajuns și un motociclist de 36 de ani, care a avut ghinionul de a fi acroșat de un autoturism pe strada principală din Tecuci. Bărbatul, originar din Brăila, a nimerit în calea unei mașini conduse de o șoferiță de 45 de ani, din Corod, care nu s-a asigurat când a făcut un viraj la stânga și l-a acroșat pe motociclistul care circula regulamentar din sens opus.

Că graba strică treaba a aflat și o tânără șoferiță de 28 ani, din Galați, care i-a tăiat calea unui motociclist de 50 de ani, în sensul giratoriu de la mall. În urma impactului, bărbatul s-a ales cu multiple leziuni și a avut nevoie de spitalizare.

Furat de "altceva"

Folosirea telefonului sau alte activități în timpul condusului constituie o altă problemă care, cel puțin în cazul unui brăilean de 28 de ani, aflat în trecere prin județul Galați, și-a arătat din plin efectele negative. Acesta venea dinspre Tecuci către Galați, la volanul unei mașini. La Barcea, în timp ce își făcea de lucru cu "alte chestiuni", nu a mai fost atent la șosea și a intrat pe contrasens. "Conducătorul auto ar fi desfășurat alte activități de natură a-i distrage atenția de la condus și a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care era condus regulamentar de un bărbat de 67 de ani, din comuna Ivești, județul Galați. În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate în șanțul de pe marginea arterei rutiere, pe sensul de mers Tecuci - Galați. Au fost rănite două persoane din primul autoturism, fiind vorba de conducătorul auto și de o tânără de 24 de ani, din municipiul Craiova, pasageră pe bancheta dreapta față", a explicat ag. șef. pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați. Răniții au fost duși la spital pentru investigații și îngrijiri medicale, iar mașinile au fost avariate. În toate cele patru cazuri, au fost deschise dosare penale pentru vătămare corporală din culpă.

Citit 5506 ori Ultima modificare Luni, 03 Iulie 2023 16:47

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.