Un proiect major pentru Sănătatea gălăţeană, în linie dreaptă

Un proiect major pentru Sănătatea gălăţeană, în linie dreaptă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Proiectul Consiliului Judeţean (CJ) pentru creşterea eficienţei energetice a celei mai importante unităţi sanitare gălăţene, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Ap. Andrei", a intrat în linie dreaptă, după ce Guvernul a hotărât, în ultima sa şedinţă, trecerea subsolului spitalului în patrimoniul CJ.

Fără această decizie, Consiliul Judeţean nu ar fi putut să obţină finanţarea de 11 milioane de euro pentru derularea investiţiei, care prevede, printre altele, consolidarea clădirii spitalului şi a ambulatoriului, înlocuirea tâmplăriei, refacerea hidroizolaţiei, modernizarea instalaţiei de apă caldă şi căldură, dar şi instalarea unor sisteme alternative în cogenerare, care să producă energie din surse regenerabile şi astfel să asigure minimum 10 la sută din necesarul energetic al spitalului.
"Este o veste extraordinară. Aşteptăm acest proiect de hotărâre de aproximativ două luni şi jumătate (...) Prin acest proiect vom schimba inclusiv conductele de fluide menajere, lucrări care vor fi făcute la subsolul spitalului şi nu poţi să faci o investiţie la o clădire unde nu ai intabulat teren şi nu eşti proprietar. Dacă nu am fi obţinut hotărârea de guvern, am fi pierdut finanţarea de 11 milioane de euro, ceea ce ne îndreptăţeşte să fim fericiţi acum", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Cum guvernele, de-a lungul vremii, au făcut tot felul de experimente la nivelul instituţiilor de stat, spitalul a tot fost trecut ba în patrimoniul Direcţiei de Sănătate Publică, ba în patrimoniul CJ, iar subsolul s-a "pierdut" pe drum, într-o nebuloasă greu de explicat.
Contractul de finanţare pentru mult aşteptatul proiect, unul dintre cele mai importante pentru sănătatea gălăţeană din actuala legislatură, urmează să fie semnat în perioada următoare.        

Citit 6665 ori Ultima modificare Vineri, 01 Decembrie 2017 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.