Gălăţenii, îndemnaţi să DONEZE SÂNGE

Gălăţenii, îndemnaţi să DONEZE SÂNGE
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Între 11 şi 15 decembrie se va desfăşura campania "Galaţiul Donează - Vieţi Salvează" care are ca scop conştientizarea beneficiilor donării de sânge şi sensibilizarea donatorilor asupra crizei acute a sângelui din spitale.

Campania este iniţiativa mai multor ONG-uri din Galaţi printre care Rotaract Club Galați „Dunărea de Jos’’, Liga Studenţilor Galaţi şi Clubul Interact, ramură a Rotary Internaţional.

Gălățenii care doresc să se alăture campaniei sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzii Galați. Participanții își pot dona bonurile valorice primite în urma donării de sânge, în urne special amenajate, ele fiind apoi transformate în bucurii de Crăciun. Voluntarii proiectului se vor transforma preț de câteva ore în spiriduși de Crăciun și, încărcați de daruri, le vor face o vizită copiilor mai puțin norocoși internați la Spitalul de Copii Sf. Ioan.

Pentru cei ce vor să ajute şi să doneze trebuie să ştie că există anumite criterii de care trebuie să ţină cont: vârsta donatorului trebuie să fie între 18 şi 70 de ani, acesta trebuie să aibă 57 de kilograme, în cazul femeilor şi 60 de kilograme, în cazul bărbaţilor. De asemenea, este important să nu fii suferit intervenţii chirurgicale în ultimele şase luni şi să nu fii consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înainte de recoltare. În fine, donatorul nu trebuie să urmeze niciun tratament medicamentos.

Gălăţenii care vor să ia parte la campanie nu pot dona dacă suferă sau au suferit de hepatită B sau C, TBC, sifilis, malarie,epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat insulino-dependent, boli de piele şi boli de inimă.

Citit 2118 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Noiembrie 2017 17:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.