Cu mașina prin Franța

Cu mașina prin Franța
Franţa este una dintre cele mai populare destinaţii din lume
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Când spunem Franţa, ne gândim la brânzeturi, croissante, turnul Eiffel şi vinuri de excepţie. Într-adevăr, ţara lui Molière are multe de oferit: de la atmosfera boemă, până la peisajele de vis din sud, dar şi din nord. Nu veţi regreta dacă veţi închiria o maşină şi veţi face un tur dintr-o parte în alta a ţării, ca să descoperiţi o altă latură a Franţei.

Franţa rămâne una dintre cele mai populare destinaţii din lume. Parisul este un oraş al iubirii, ce trebuie vizitat măcar o dată în viaţă. Mâncarea este faimoasă în întreaga lume, iar femeile de origine franceză sunt cunoscute pentru viaţa boemă pe care o duc. Brânzeturile au dus faima ţării peste tot, iar vinurile cu tradiţie de sute de ani se regăsesc în fiecare colţ al lumii. Tot de aici a pornit faimoasa ruletă, care a apărut prima oară în 1655. Celebrul Blaise Pascal a inventat-o atunci când încerca să găsească o maşină care să fie într-o mişcare continuă. De atunci şi până acum, ţara s-a schimbat în nenumărate feluri, însă şi-a păstrat aceeaşi eleganţă, iar frumuseţea locurilor te cucereşte la fiecare pas.

Ce-i drept, Coasta de Azur este ireal de frumoasă şi, dacă o vizitezi primăvara sau toamna, parcă are un aer aparte şi o eleganţă ieşită din comun. Fie că te decizi să pleci cu maşina personală din ţară, fie că doreşti să închiriezi acolo un automobil, Coasta de Azur, de la Nisa până la Cannes, chiar şi Monaco, sunt de bifat. Promenade des Anglais te va cuceri pe loc, iar priveliştea de pe faleză sau de pe colinele din Monaco, cu vedere către porturile pline de iahturi de milioane de dolari, îţi va bucura sufletul.

Dar Franţa este mai mult decât Coasta de Azur! Tot în sud, există zona Provence, care îţi va oferi un road-trip de vis prin satele tipic franţuzeşti, pline de podgorii. Da, arată exact ca în filme! Pe acestea, le găseşti mai precis dacă urmezi triunghiul Arles, Avignon şi Salon-de-Provence. Între Arles şi Avignon, e musai să te opreşti în Les-Baux-de-Provence, un sat de o frumuseţe rară, localizat pe un deal.

După aceea, poţi să virezi spre sud-vestul ţării, spre Toulouse, Bordeaux, ca într-un final să ajungi pe plaja din Biarritz. Şi aici vei găsi podgorii impresionante, poţi opri şi în oraşul Lourdes, o destinaţie cu însemnătate religioasă, iar dacă te atrage surfingul, Cote d’Argent, plaja cea mai lungă din Europa, te aşteaptă fix după Lourdes.

Dacă ne mutăm mai spre nord, poţi începe chiar cu Parisul, iar apoi cu maşina o poţi lua spre Versailles, unde grădinile ce se întind pe kilometri întregi te lasă fără grai. Ar fi păcat să nu conduci fix pe traseul Grand Prixului francez, care este în Le Mans şi se numeşte Circuit de la Sarthe. Clădirile şi casele din lemn din Rennes au un stil aparte, iar Le Mont St Michel, o insulă care pare desprinsă din altă lume, unde se găseşte o mănăstire medievală, este obligatorie ca destinaţie. Bineînţeles, pentru a vizita acest loc va trebui să îţi laşi maşina.

De asemenea, mai există şi "drumul lui Napoleon", o hartă făcută de însuşi Napoleon atunci când a pornit din zona Alpilor spre Riviera franceză.

Fie că preferi satele cu aer franţuzesc, unde poţi opri să savurezi un vin fin, fie că preferi oraşele cu iz istoric şi eleganţă sau fie că te vor impresiona porturile cu iahturi şi luxul din Nisa şi Cannes, Franţa rămâne una dintre destinaţiile preferate a multor turişti. Şi cu aşa privelişti spectaculoase, e şi păcat să mergi cu avionul tot timpul.

Sursa: tuktuk.ro

Citit 4703 ori Ultima modificare Vineri, 13 Aprilie 2018 12:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.