Trupe şi muzicieni legendari la Dichis'n'Blues Festival

Trupe şi muzicieni legendari la Dichis'n'Blues Festival
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii împătimiţi ai genului se pot bucura pe 31 august şi 1 septembrie, pe peluză dintre Teatrul Jean Bart şi Casa Avramide, de două zile de muzică de calitate la Tulcea Dichis'n'Blues Festival, eveniment ajuns la a patra ediţie. Organizatorii promit workshopuri pentru toate vârstele, în fiecare zi, de la ora 9,30 şi 13,00, la Muzeul de Artă din Tulcea, concerte în aer liber între 19,30 şi  23,00, şi jam session până târziu în noapte.

Pentru prima dată în România, va cânta pe 1 septembrie pe scena de la Tulcea trupa Nine Below Zero, care a fost considerată una dintre cele mai bune trupe de blues din Marea Britanie. Legendara trupa vine la Dichis’n’Blues cu membrii săi din anii de glorie, Dennis Greaves si Mark Feltham, dar nu în formula clasică de cvartet, ci ca big band (opt membri). Muzicuțistul Mark Felthman este posesorul unei tehnici de o fantastică versatilitate, ce i-a permis ca, pe lângă activitatea alături de trupa Nine Below Zero, să cânte, atât în concerte, cât şi pe albume de studio, alături de nume uriaşe precum Rory Gallagher, Gary Moore, Annie Lenox, Zuccero, Oasis, Robbie Williams, Joe Cocker.

Va cânta în deschidere, pe 1 septembrie, Irina Sârbu, alături de Puiu Pascu (pian), Ciprian Parghel (contrabas), Tudor Parghel (tobe). Alt cap de afiş, care va concerta pe 31 august este Phil Gates din SUA, care a cântat pe aceeași scenă sau alături de mari muzicieni ai lumii, precum John Mayall, Tommy Castro, Janiva Magness, Kenny Neal, Eric Gales, Booker T, Maurice White, Philip Bailey, Urs Wiesendanger. Tot pe 31 august, va cânta în deschidere Roberto Morbioli Group, în care va fi prezent şi bateristul român Liviu Pop. Preţul unui bilet este de 50 de lei pe seară pentru adulţi şi 30 de lei pentru elevi şi studenţi.

Citit 12655 ori Ultima modificare Joi, 30 August 2018 13:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.