Bibione, o destinație perfectă pentru vacanțele în familie

Bibione, o destinație perfectă pentru vacanțele în familie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

O vacanță în Italia este pentru mulți ceva de nerefuzat. Are nenumărate atracții, oriunde ai merge găsești ceva frumos de admirat. Și fiecare, mic sau mare, găsește ceva interesant de făcut. Ai munte, mare și localități pline de istorie și artă, plus gastronomie și distracție. În Italia ești întâmpinat mereu cu prietenie și cu zâmbetul pe buze. Italienii sunt foarte joviali și această bucurie a lor de a trăi este molipsitoare.

Riviera venețiană, locul unde natura întâlnește istoria

Pentru că suntem în plină vară, este normal să ne gândim mai ales la soare, la relaxarea pe o plajă cu nisip fin, cu ape curate și calde. Un astfel de loc ușor accesibil din România este Riviera venețiană. Amplasată între Trieste și Veneția, în nordul Mării Adriatice, Riviera venețiană este sinonimă cu vacanțele pe plajă, în natură. Aici, familiile din Italia, Austria și Germania își găsesc locul sub soarele Adriaticii, pe plajele cu nisip auriu scăldate de apele foarte curate ale mării. Este o destinație ușor accesibilă din România cu mașina, cu trenul sau cu avionul, motiv pentru care din ce în ce mai mulți români își petrec vacanțele aici. Riviera venețiană este o zonă turistică în care regăsim stațiunile Lido di Jesolo, Cavallino, Ericlea Mare, Lignano, Bibione și Caorle.

Se distinge dintre acestea Bibione, o stațiune cu o istorie lungă, de pe vremea romanilor, dar care a intrat în lumina reflectoarelor odată cu dezvoltarea turismului. O recomandă plajele sale generoase, cu ape foarte limpezi și aerul curat, lagunele și pădurile de pini și stejari. O combinație oarecum atipică pentru o zonă costieră, foarte fericită pentru cei care iubesc natura. Acest atu nu a trecut neobservat și nu a fost pierdut.

Bibione este prima zonă turistică din Europa care a obținut certificarea ca destinație ecologică și și-a păstrat această distincție. Pe plajele sale cu ape foarte curate flutură, de peste 20 de ani, Blue Flag - steagul albastru al siguranței și curățeniei. Plaja din Bibione este deosebit de largă (între 200 și 300 de metri lățime) și are acces ușor la mare. Certificatul Blue Flag și certificarea EMAS o fac perfectă pentru familii cu copii în general și cu cele pentru copiii mici în special. Privită de sus, Bibione este o întindere imensă de verdeață înconjurată de apă, de mare, de lagune și de râul Tagliamento. E un loc unde, alături de băile de mare și de soare, te poți lasă învăluit de aerul acela boem italian, de acel dolce far niente pigmentat de savoarea bucătăriei locale. Peștele și fructele de mare proaspete, perfect preparate, dau măsura a ceea ce înseamnă dieta mediteraneană (deși suntem la Adriatica). Zona Bibione e celebră și pentru vinurile sale cu denumire de origine controlată (DOC). Nu departe se produc celebrele vinuri Lison-Pramaggiore şi ar fi păcat să nu le testați.

Dar natura este cea care face din Bibione o zonă cu adevărat specială. În împrejurimi sunt dune de nisip, lagune cu o faună foarte bogată, păduri de pini negru care înmiresmează aerul sărat. Este ceea ce unii consideră a fi cel mai important mediu natural din Veneto de Est. Aici e de fapt un lanț de habitate diferite: de la păduri și dune de nisip, la zone umede, râuri și până la plajă și, în final, la mare… Dacă optezi pentru Bibione, te poți relaxa în confortul unui resort bine ales, apoi să te bucuri de liniștea unei lagune umbrite de pini și să descoperi sau redescoperi, alte locuri autentice ale Rivierei Venețiene. De asemenea, ai unde face shopping, merge la spa, relaxa în parcuri de distracție sau acvatice și poți face diverse excursii. Veneția se află la aproximativ 90 kilometri de Bibione și nu mai e nevoie să spunem că merită vizitată măcar o dată în viață.

Sursa: consilierturism.ro

Citit 13887 ori Ultima modificare Duminică, 28 Iulie 2019 12:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.