Ce oraşe greceşti merită vizitate

Ce oraşe greceşti merită vizitate
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Când ne gândim la o vacanţa în Grecia, mulţi dintre noi avem în minte doar insulele, dar această ţară are şi o mulţime de oraşe pline de personalitate şi farmec ce merită incluse în lista ta de destinaţii. Iată câteva dintre acestea.

Atena, unul dintre leagănele civilizaţiei

Capitala Greciei şi un oraş cu o istorie bogată, Atena are multe obiective turistice cunoscute în toată lumea. Acropole, portul Pireu, Parthenonul, temple nenumărate, grădini publice, dar şi cluburi, restaurante sau pieţe unde totul se negociază - toate se găsesc în Atena.

Un obiectiv mai puţin cunoscut din Atena, dar cu un farmec aparte, este boemul cartier Plaka, situat în imediata apropiere a sitului de la Acropole. Tot în zonă se află şi Bazarul Monastiraki, locul unde poţi găsi tot felul de lucruri, iar preţurile pot fi negociate cu vânzătorii. Plaka este înţesat de cafenele, restaurante şi localuri, iar dacă ajungi în Atena, este aproape imperativ să petreci o după-amiază doar plimbându-te prin acest cartier.

Atena nu este doar centrul economic al ţării, ci şi un oraş viu, unde poţi observa doar plimbându-te pe stradă măreţia civilizaţiei greceşti. În plus, spre deosebire de insule, pe care le poţi vizita doar vara, în Atena poţi merge oricând, vremea este plăcută pe întreg parcursul anului, chiar şi iarna înregistrându-se temperaturi pozitive, în jur de 10 grade Celsius.

Salonic, oraşul prin care au trecut Cicero, Cleopatra, dar şi Suleyman Magnificul

Salonic, al doilea cel mai important oraş al Greciei, este o aşezare cu o istorie la fel de bogată ca a Atenei. Pe aici au trecut de-a lungul veacurilor personalităţi importante ale omenirii, de la Cicero şi Cleopatra până chiar la Suleyman Magnificul, din ordinul căruia s-a ridicat şi unul dintre cele mai importante edificii din oraş - Turnul Alb.

Poţi ajunge în Salonic cu avionul sau cu maşina. Drumul cu maşina sau autocarul durează aproximativ 9 ore. Odată ajuns aici, merită să vizitezi: Turnul Alb, Biserica Agia Sofia, Forumul Roman, Biserica Sfântul Dumitru, dar şi Muzeul de Arheologie sau Muzeul Culturii Bizantine.

Kavala, micul Monte Carlo al Greciei

Oraşul Kavala a fost poreclit micul Monte Carlo datorită asemănării cu celebra staţiune de pe Coasta de Azur. Este un oraş numai bun de luat la pas din port şi până la fortăreaţa bizantină, situată în vârful colinei care guvernează oraşul. De neratat în Kavala este şi situl arheologic Philippi.

În Kavala se poate ajunge cu avionul (pe aeroportul Alexandru cel Mare) sau cu maşina, drumul de la Bucureşti până acolo fiind de 7-8 ore.

Parga, oaza din Epir

Un oraş în nord vestul Greciei, în regiunea Epir, şi o destinaţie mai puţin cunoscută decât Atena sau faimoasele insule, Parga este o adevărată oaza paradisiacă ce aduce aminte de Amalfi sau Cinque Terre pe alocuri. Casele colorate şi marea de un albastru intens fac din Parga o destinaţie romantică perfectă pentru cupluri, mai ales în luna de miere.

Deşi peisajele superbe te duc cu gândul la insulele greceşti, Parga se află în Grecia continentală şi se poate ajunge relativ uşor cu maşina din Romania. Drumul din Bucureşti până în Parga are aproape 1.000 de km şi durează circa 12 ore.

Odată ajuns aici, merită sa vezi castelul veneţian din Parga, să faci scufundări în peşterile Afroditei, rafting pe râul Acheron sau să te bucuri de soare pe plajele Lichnos şi Valtos.

Sursa: concediu.com

Citit 18789 ori Ultima modificare Duminică, 24 Martie 2019 11:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.