Capri, destinaţia de vacanţă preferată de vedete

Capri, destinaţia de vacanţă preferată de vedete
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Insula Capri este una dintre cele mai căutate și apreciate destinații exclusiviste de vacanță, încântând turiștii cu peisaje de vis, ruine de pe vremea romanilor, peșteri spectaculoase și o apă perfect albastră.

Peisajele incredibil de frumoase, vegetația luxuriantă, apa turcoaz și vilele cu grădini luxoase, au fascinat încă din vechime numeroși artiști și scriitori. O adevărată bijuterie a Mării Tireniene, insula are două orașe importante: orașul Capri, la est și Anacapri, situat pe coasta vestică, și care, alături de portul Marina Grande, oferă turiștilor numeroase obiective istorice: muzee, vile din perioada romană, ruine grecești, parcuri și grădini, dar și restaurante cu specific mediteraneean, cluburi, discoteci, boutique-uri, centre spa etc.

Plaje și obiective turistice

Cea mai bună plajă din partea de nord a insulei Capri este plaja de la Bagni di Tiberio, în timp ce în partea de sud a insulei cea mai frumoasă plajă este Marina di Mulo. 

Grota Albastra (Grotta Azzura) este principala atracție a insulei Capri și este o peșteră de culoare albastră, efect dat de reflecția indirectă a razelor soarelui asupra apei. Accesul către grotă depinde exclusiv de condițiile meteo.

Monte Solaro este cel mai înalt punct al insulei (589 m) și este situat în centrul orașului Anacapri. Monte Solaro oferă o panoramă splendidă asupra întregii insule și asupra împrejurimilor, putându-se întrezări Coasta Amalfi, Munții Calabriei, Golful Neapole, peninsula Sorrento, insulele Ischia și Procida. Tot aici se află și ruinele cetății ”Fortino di Bruto”.

Vila Jovis, cea mai mare dintre cele 12 vile construite în timpul primului secol î. Hr., a servit, timp de zece ani, ca reședință împăratului roman Tiberius.

Via Krupp și Grădinile lui Augustus constituie alte două puncte turistice importante ale insulei Capri. Via Krupp, supranumit ”cel mai frumos drum din lume”, a fost proiectat și construit de inginerul Emilio Mayer sub forma unui labirint, în stâncă, de-a lungul coastei.

Piata Umberto (Piazzetta) este “inima” insulei Capri. Piața poate fi ușor recunoscută după Turnul cu Ceas (Torre dell’Orologio), impunător în această mică piață. Piazzetta este înțesată de terase, cafenele, baruri și magazine de suveniruri. Stâncile Faraglioni, trei formațiuni calcaroase, cu o înălțime medie de o sută de metri, care se înalță din mare, reprezintă una din cele mai vizitate și fotografiate atracții de pe insula Capri. În portul Marina Grande se află cea mai mare plaja de pe insula Capri, stații de autobuz și funicular, parcări pentru mașini și motociclete, precum și numeroase baruri, cafenele și chioșcuri cu produse specific locale.

Pentru cei care nu tolerează căldura excesivă, Capri este destinația perfectă, media temperaturilor în lunile de vară fiind in jur de 26C. Sezonul turistic începe la 1 mai și se încheie la 30 septembrie, vârful de sezon fiind înregistrat în lunile iulie și august. 

Unde ne cazăm și cât ne costă

Deși este o insulă mică, Capri are peste 50 de hoteluri și vile (mai mult de zece dintre acestea fiind hoteluri de 4 si 5 stele). Cele mai apreciate hoteluri în Capri sunt Punta Tragara, Caesar Augustus, Capri Palace Hotel Spa, Ambassador Weber. Prețurile de cazare pornesc de la 30-40€/noapte și pot ajunge până la 300€/noapte în hotelurile de lux. 

Ce mâncăm în insula Capri?

Nu sunt diferențe semnificative față de bucătăria mediteraneană și napolitană, principalele ingrediente rămânând uleiul de măsline, tomatele, usturoiul, oregano, menta, busuiocul, pătrunjelul, măghiranul, măslinele și hamsiile. Pe lângă specialitățile din fructe de mare, puteți găsi și nelipsitele paste și pizza, mai accesibile.

Cum ajungem acolo?

Pentru a ajunge în insula Capri trebuie să vă luați bilete de avion la Napoli și de-acolo, fie cu feribotul, din Calata Porta di Massa, fie cu hydrofoil, din Molo Beverello sau Mergellina. Călătoria dureaza în jur de 40 de minute cu hydrofoil, 50 de minute cu fast ferry (feribotul rapid) și 1 ora si 20 de minute cu un feribot clasic. Se pot închiria diferite ambarcațiuni, privat sau pentru grupuri, din porturile din Napoli, Sorrento și Salerno, prețurile variind între 9 și 16 €/persoană, la care se adaugă taxa de bagaje.

 

Sursa text: www.invacante.ro

Citit 2299 ori Ultima modificare Duminică, 15 August 2021 10:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.