O zi la Salina Slănic Prahova

O zi la Salina Slănic Prahova
Sursa, blogul toplist.ro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Când te gândești la Slănic Prahova, prima dată îți vine în minte salina, nu? Și nu întâmplător. De fapt, această salină românească este cea mai mare din Europa! Descoperă în acest articol cele mai interesante lucruri pe care le poți face într-o zi la Salina Slănic Prahova!

Salina Slănic Prahova

Numită și Mina Unirea, această salină este situată la doar 40 de km de Ploiești, 90 km de Brașov și 100 km de București. Accesul este facil cu mașina personală sau cu mijloacele de transport în comun, iar peisajul va fi doar aperitivul pentru deschiderea spectacolului oferit de salină: depresiune, dealuri maiestuoase și munți pleșuvi ce se văd în depărtare!

Când ajungi la salină, vei constata că ai atât de multe de făcut și de vizitat în interior, încât nu știi cu ce să începi și ce să faci ca să nu ratezi lucrurile importante. Să nu uităm că Salina Slănic Prahova este totuși cea mai mare din Europa! Și chiar este imensă la interior. De aceea, noi ți-am pregătit un ghid cu cele mai importante lucruri de văzut și cele mai interesante activități pe care le poți face la salină împreună cu cei mici, pentru a-ți ușura puțin munca!

O zi la Salina Slănic Prahova

Accesul în salină se face cu microbuze. Tunelurile sunt înguste, iar șoferii conduc siguri pe ei. Pregătește-te de o doză de adrenalină, numai bună să te introducă în atmosfera energică a salinei! Cândva, erau lifturi care te coborau și te urcau înapoi la suprafață. Totuși, după prăbușirea unui lift la începutul anilor 2000, s-a renunțat la ele și s-a adoptat varianta transportului cu microbuze în interiorul minei. Apoi, te vei lăsa uimit de sălile uriașe, cu înălțimi de 70 de metri. În total sunt 14 săli de vizitat. Fiecare în parte te va lăsa mut de uimire. Promitem că o să îți placă! În continuare, poți vizita galeria amenajată cu pod de lemn, de pe care poți privi lacul sărat și cascada pe care o formează în subteran. Vei avea parte de un peisaj halucinant, lacul sărat având o culoare neagră intensă și o textură aparte, solidă, care reflectă pereții salinei ca o sticlă neagră! Mergi apoi spre camerele unde sunt expuse instrumentele folosite pentru extracția sării de-a lungul timpului. Într-o sală, vei găsi chiar instrumentele folosite pentru salvarea minerilor când au avut loc prăbușiri ale minei în trecut. Stai liniștit, astăzi mina este 100% sigură pentru turiști! Admiră apoi busturile sculptate complet în sare ale lui Burebista, Mihai Viteazul și Mihai Eminescu, precum și sculpturile reprezentându-i pe Traian și Decebal! O imersiune în istorie și cultură cu iz de sare de mină!

Mișcare sănătoasă la Salina Prahova

Profită de terenurile de tenis, volei, handbal, fotbal și fă o oră de mișcare în aerul sănătos al salinei. Pentru copii, există zone cu carturi, locuri de joacă și jocuri mecanice. Ține-i cât mai mult timp posibil în salină pentru a beneficia de efectele terapeutice ale aerosolilor.

Alte lucruri interesante despre Salina Slănic Prahova

Citit 3716 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Ianuarie 2022 01:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.