Biserica Neagră din Brașov, renăscută din propriul foc

Biserica Neagră din Brașov, renăscută din propriul foc
Sursa, blog.toplist.ro
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Biserica Neagră este cel mai cunoscut obiectiv turistic din Brașov și unul dintre cele mai cunoscute din România. Inclusiv turiștii străini care ajung în Transilvania au grijă să nu rateze o vizită aici.

Vă oferim în acest articol cele mai interesante informații despre Biserica Neagră, renăscută din propriul foc pentru a ne oferi şase secole de cultură și istorie.

Construcția Bisericii Negre a început în secolul al XIV-lea, pe locul unei biserici mai vechi. Inițial, a purtat hramul Sfintei Maria, cea care este și ocrotitoarea orașului Brașov. Scopul construirii sale a fost atragerea de noi adepți spre catolicism. Cu toate acesteaă, biserica nu și-a îndeplinit scopul iniţial, deoarece autoritățile locale ale vremii au transformat-o rapid într-un lăcaș de cult evanghelic.

Construcția bisericii a fost finalizată abia la sfârșitul secolului al XV-lea, atacurile tătarilor și turcilor spunându-și cuvântul în ceea ce a însemnat forța de muncă și resursele alocate. Dimensiunile sale sunt însă impunătoare chiar și pentru tehnicile de construcție moderne, având o capacitate de 5.000 de persoane.

Cel mai dificil episod din existența bisericii a fost marele incendiu din 1689, care a spulberat Brașovul. Biserica a ars și ea, rămânând în picioare doar zidurile din piatră, înnegrite de fum. De atunci, biserica și-a căpătat denumirea pe care o poartă și astăzi - Biserica Neagră. Și tot de atunci, toată lumea a înțeles că această biserică renaște din propria cenușă precum pasărea Phoenix.

Biserica a fost restaurată în secolul al XVIII-lea, însă chiar și în ziua de astăzi se mai fac lucrări pentru aducerea ei la gloria de altădată.

IATĂ comorile Bisericii Negre

Citit 2815 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.