Plajele unde trebuie să plătești ca să te bronzezi

Plajele unde trebuie să plătești ca să te bronzezi
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Italia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. De altfel, Italia, alături de Franţa şi Spania, reprezintă una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Europa și din lume.

Dacă ești pasionat de călătorii, sigur te numeri printre cei care speră să se relaxeze pe nisipul Sardiniei sau la soarele plajelor retrase, însă lucrurile nu stau chiar așa. Turiștii care vizitează o parte a Italiei trebuie să plătească în plus pentru a merge la plajă să se bronzeze. Este vorba despre turiștii ce se îndreaptă spre insula Sardinia, care vor avea o surpriză neplăcută dacă se vor ridica fără să plătească. Astfel, cei care doresc să viziteze plajele Cala Coticcio și Cala Brigantina din La Maddalena sunt nevoiți să achite trei euro de persoană pentru a avea acces în fiecare zi, după ce au fost introduse noi reguli.

Arhipelagul este un parc național, fiind accesibil numai cu ghid, care costă 25 de euro pentru cinci ore. Trebuie să mai știi, de asemenea, că numai 60 de persoane sunt permise pe fiecare plajă zilnic, întrucât autoritățile locale caută modalități de a proteja siturile naturale de impactul turismului.

Locurile trebuie rezervate în avans, contactând un ghid local, și se speră că o aplicație să fie lansată în curând. De asemenea, o altă regulă este aceea că oricine este prins vizitând arhipelagul fără ghid ar putea fi urmărit penal.

Mii de turiști călătoresc pentru a vizita plaja Spiaggia Rosa în fiecare zi, în timpul sezonului de vârf, celebră prin nisipul ei roz unic. Chiar și așa, vizitatorilor li se permite să vadă plaja numai din barcă, întrucât foarte mulți au furat nisipul ca suvenir. Încă și mai puțini pot să viziteze Cala Mariolu, numai 550 de persoane fiind permise pe zi, acestea trebuind să plătească o taxă de un euro. În altă parte, plaja Pelosa a interzis prosoapele și le-a cerut vizitatorilor să aducă covorașe ce adună mai puțin nisip. Cei care doresc să viziteze plaja vor plăti 3,50 euro. În Punta Molentis, Riu Trottu și Portu Sa Ruxi, turiștii trebuie să plătească o taxă de 10 euro pe vehicul și un euro pentru fiecare pasager, ca să utilizeze parcarea. De asemenea, o taxă de 3 euro este în vigoare pentru bicicliști și pietoni.

Citit 3354 ori Ultima modificare Duminică, 10 Iulie 2022 03:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.