Locul din România cu proprietăți vindecătoare

Locul din România cu proprietăți vindecătoare
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Aici, elita Europei venea în vacanță cu un secol în urmă


Mii de turiști vin în fiecare an în acest loc unic, deoarece este cunoscut pentru proprietățile vindecătoare. Este un loc unic în întreaga lume! În această zonă elita Europei venea în vacanță cu un secol în urmă. Tu ai auzit de el?

Apele minerale, captate din sursele naturale, lacurile sărate, turbele terapeutice, nămolurile, factorii climatici, plantele medicinale și gazele vindecătoare sunt considerate rare în lumea noastră. Ei bine, Băile Tușnad au toate cele enumerate mai sus, fiind o stațiune balneară de excepție. Stâncile vulcanice din munții Harghitei se compun din andezite, iar depunerile de calcar de aici au apărut datorită efectelor produse de diferitele ape minerale. Formațiunile vulcanice ale Tușnadului au avut un rol important în evoluția stațiunii. Aici există peste 48 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi între 18 și 24 de grade Celsius, și pot fi folosite excelent în curele interne, dar și externe.

Băile Tușnad, locul din România cu proprietăți vindecătoare

Este cea mai mică stațiune balneoclimaterică din țara noastră și este renumită pentru peisajele de vis și pentru izvoarele vindecătoare. Aici elita Europei venea în vacanță cu un secol în urmă.

Împrejurimile de aici adăpostesc cel mai curat lac din întreaga lume cu singura plantă carnivoră din România și cu cea mai mare mofetă de pe glob. Din munții Harghitei, prin care se strecoară apele Oltului, curg izvoare naturale, care sunt exploatate încă din anul 1860.

Dinspre Sfântul Gheorghe, începând din localitatea Bixad, drumul spre Băile Tușnad se ascunde printre pădurile de brazi și duce către vilele construite în secolul al XIX-lea. Despre acest loc se spune că a fost vindecat, prin miracolul apelor, un fiu de cioban. Băile Tușnad au fost atestate documentar în limba română în anul 1861, iar din anul 1880 a început epoca de aur a stațiunii. În anul 1890, a fost înființat Institutul balnear Ștefania, dotat cu vane de porțelan, piscine acoperite și personal autorizat și specializat în medicina balneară.

La Tușnad există ape minerale miraculoase

Apele minerale miraculoase de la Tușnad se îmbuteliază. Ele traversează straturi de calcar ce sunt protejate de un strat impermeabil de lavă vulcanică. Procesul natural de filtrare a apei şi de îmbogăţire cu minerale durează de mii de ani și este dezvoltat și în prezent. Tratarea apei minerale „Tuşnad” se rezumă la îndepărtarea conţinutului de fier şi se face într-o staţie specială, ultramodernă.

De asemenea, la Băile Tușnad se găsește „Roua Cerului”, singura plantă carnivoră din țara noastră, care înfloreşte foarte rar la Tinovul Mohoş, în cel mai sudic punct de vegetaţie de pe globul pământesc.

Citit 4504 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iulie 2022 02:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.