Cât costă cazarea în casa Prințului Charles din Covasna

Cât costă cazarea în casa Prințului Charles din Covasna
Sursa foto: lapensiuni.ro
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Moștenitorul tronului Marii Britanii a fost recent în România pentru a se întâlni cu refugiații ucraineni din București. Ziua următoare şi-a petrecut-o la casa sa de vacanță de pe Valea Zălanului, o mică localitate din judeţul Covasna, unde a venit ani la rând în vacanțe scurte, relatează Agerpres.

Valea Zălanului este un cătun izolat din zona Baraolt, cu o populație de aproximativ 100 de oameni, majoritatea vârstnici. Aici se poate ajunge pe un drum îngust de țară, de aproximativ 14 kilometri, prin pustietate, potrivit Hotnews.

Potrivit site-ului LaPensiuni, casa are 5 camere şi baie proprie. O cameră dublă se închiriază cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei pe noapte, în funcție de opțiunea de servire a mesei. Un prânz la casa Prințului Charles costă 72 de lei, iar cina costă 96 de lei. Casele şi-au păstrat arhitectura tradiţională şi farmecul de odinioară, iar în urmă cu mai bine de 10 ani, prinţul Charles a cumpărat un conac vechi, aflat la marginea satului, pe care l-a restaurat şi l-a transformat în reşedinţă de vacanţă.

În urmă cu câţiva ani, revista americană "Vanity Fair" a menţionat conacul din Valea Zălanului printre cele mai frumoase proprietăţi din lume, acesta putând fi închiriat de către turişti. Prinţul Charles nu a mai vizitat România în timpul pandemiei, dar a continuat să promoveze patrimoniul cultural şi peisajele naturale ale României.

El a povestit că a venit pentru prima dată în România în urmă cu 20 de ani şi că a descoperit o ţară "uimitoare", menţionând că ţara noastră ocupă un loc deosebit în inima sa, iar la fiecare vizită o parte din el "se simte acasă".

Prinţul Charles mai are şi alte proprietăţi în Transilvania, clădiri vechi pe care le-a salvat de la distrugere, inclusiv în localitatea Viscri, din judeţul Braşov.

 

Citit 3613 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 08:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.