Adio, trasee montane la pas prin zonele împădurite!

Adio, trasee montane la pas prin zonele împădurite!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

O glumă populară spune că RoAlert avertizează populația din zonele montane despre ivirea sălbăticiunilor în localități cu semnalul "Ursu’ băăă!".

Adevărul este că extrem de desele vizite ale urșilor pe la tomberoane au devenit o adevărată problemă. Unii proprietari de pensiuni se plâng că, noapte de noapte, aud animalele cotrobăind prin curți, ba chiar încercând ușile ori ferestrele.

În zonele împădurite, sălbăticiunile bântuie peste tot, făcând riscantă orice tentativă de a parcurge un traseu montan. Tot mai mulți montaniarzi se plâng că au dat nas în nas cu ursul. Cineva a făcut chiar un "live" pe Facebook când, dintr-o tufă de fragi, s-a ridicat pe picioarele din spate ditamai ursul, supărat că fusese deranjat de la masă.

Ca urmare a invaziei, toți localnicii te sfătuiesc să nu te urci pe munte singur, ci doar în grupuri de cel puțin 4-6 persoane.

Mai mult, la Tușnad Băi, spre exemplu, aproape toate imobilele locuite sunt înconjurate cu garduri electrice, ale căror circuite sunt închise după lăsarea întunericului, atunci când devine periculos ca lumea să circule pe străzi.

Un singur lucru pozitiv de remarcat în toată situația aceasta: natura își cere înapoi drepturile pe care noi i le-am furat: vreme de ani, merele verzi, zmeura, murele, afinele și alte fructe de pădure au fost culese sistematic, lipsindu-i pe urși de hrană. În ziua de azi, nu mai vezi pe nimeni vânzând aceste fructe pe marginea șoselei.

Citit 3851 ori Ultima modificare Vineri, 29 Iulie 2022 11:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.