Locuri din lume care pot fi mortale pentru turiști

Locuri din lume care pot fi mortale pentru turiști
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Există câteva locuri în lume care pot fi mortale pentru oameni și nu se recomandă să mergi acolo

Cu toate că sunt extrem de frumoase, ele ajung să te ucidă, astfel că cel mai bine este să fii informat cu privire la locurile pe care vrei să le vizitezi. Pământul are o mulțime de locuri uimitoare, dar unele dintre ele pot să te ucidă. Pe cât de frumoase sunt, pe atât de mare este pericolul existent.

Lacul Natron din Tanzania

Lacul Natron din Tanzania arată incredibil de frumos și parcă abia așteaptă să fie fotografiat, însă el te poate ucide. Cercetătorii recomandă să fie privit de la depărtare, fiindcă, dacă intri în el, te poate topi, la propriu. El este înconjurat de mlaștini sărate, iar concentrația sare şi carbonat de sodiu poate fi mortală. Apele sunt corozive, astfel că pot topi pielea umană și te pot transforma în statuie de sare. Mai mulți fotografi au reușit să surprindă imagini cu păsări sau animale care au pierit după ce au intrat în lacul Natron. PH-ul lacului atinge nivelul de 12. Totodată, există și o bacterie roșie care oferă o culoare unică apei. Pare a fi un lac de foc, privit de la depărtare. Păsările flamingo au populat această zonă.

„Porțile iadului” din Turkmenistan

Al doilea loc care a fost inclus la zonele periculoase este craterul gazos Darvaza din Turkmenistan. Aici este un câmp natural de gaze concentrat într-o peșteră subterană care se află în mijlocul unui deșert, la 260 de km de capitala țării. Aici este foarte periculos de vizitat din cauza gazului care este emanat. În anul 1971 pentru a preveni răspândirea gazului către oameni, geologii au dat foc peșterii, dar ea arde neîncetat de atunci și până în prezent. Cei din zonă o numesc ”Poarta Iadului”.

Parcul Național din Bolivia

Pe teritoriul Boliviei se află Parcul Național Madidi care este un adevărat parc tropical, iar curioșii de natură sălbatică se pot simți în largul lor. Cu toate că frumusețea naturii este uimitoare, există multe plante sau insecte ce pot ucide oamenii. În junglă se află și șerpi foarte veninoși, alături de jaguari care împrejmuiesc zona. Dacă nu alegi un tur ghidat care să fie bine planificat, acest loc devine unul al morții și este considerat unul dintre cele mai periculoase locuri de pe pământ.

 

Citit 2385 ori Ultima modificare Luni, 22 Mai 2023 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.