Poiana Braşov va avea două noi instalaţii de transport pe cablu şi 23 km. de pârtii artificiale

Poiana Braşov va avea două noi instalaţii de transport pe cablu şi 23 km. de pârtii artificiale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria Braşov a început montarea a două noi instalaţii de transport pe cablu în Poiana Braşov, care vor avea o capacitate totală de transport de 4.000 de persoane pe oră, valoarea totală a proiectului fiind de peste 28,4 milioane de euro.

Montarea celor 18 stâlpi de susţinere pentru instalaţiile de transport pe cablu se va realiza cu ajutorul unei firme din Slovacia, care va finaliza lucrarea cu ajutorul unui elicopter.

Una dintre instalaţii, pe pârtia Ruia, va avea o lungime de 1,1 kilometri şi o capacitate de transport de 2.400 de persoane pe oră. Cea de-a doua instalaţie, de pe pârtia Lupului, va avea o lungime de 820 de metri şi o capacitate de transport de 1.600 de persoane pe oră.

În prezent, capacitatea de transport a instalaţiilor existente în Poiana Braşov este de 7.300 de persoane pe oră.

"În mare parte, lucrările de infrastructură a domeniului schiabil sunt finalizate. Urmează componentele, iar în decembrie vom putea utiliza traseele de

transport pe cablu şi pârtiile modernizate cu toate că termenul de finalizare este prevăzut pentru luna mai 2012", a declarat George Scripcaru, primarul Braşovului.

Cele două investiţii vor fi făcute în cadrul proiectului de dezvoltare şi reabilitare a domeniului schiabil din staţiune, care va fi finalizat până la sfârşitul anului, fiind realizat de Primăria Braşov în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, valoarea totală a investiţiilor fiind de 28,4 milioane de euro.

După extinderea pârtiilor existente, cu lărgiri variabile şi corecţii, Poiana Braşov va avea 23 de kilometri de pârtii artificiale întinse pe o suprafaţă de 80 de

hectare, faţă de 50 de hectare cum a fost iniţial.

În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea unui lac de acumulare şi înzăpezire, care a fost deja finalizat. Lacul artificial se află la o altitudine de

1.500 metri şi are o capacitate totală de 122.500 de metri cubi pentru producerea zăpezii artificiale.

Citit 2816 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.