Proiecte de infrastructură turistică în Vatra Dornei

Proiecte de infrastructură turistică în Vatra Dornei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat contractul de finanţare a unui proiect de reabilitare a infrastructurii turistice în Vatra Dornei şi unul de promovare turistică a zonei. Flutur a declarat că a fost semnat contractul pentru finanţarea reabilitării Complexului de Agrement Lunca Dornelor, situat pe malul stâng al râului Dorna şi care este nefuncţional în prezent.

În acest centru turistic şi de distracţii urmează să fie construite o clădire modernă dotată cu piscine şi bazin de înot, un centru SPA, tobogane cu apă şi cascade, terenuri de sport, bowling, discotecă, investiţiile urmând să ducă la creşterea atractivităţii turistice a staţiunii.

Un alt proiect semnat de MDRT priveşte promovarea turistică a zonei Dornelor şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Preşedintele CJ Suceava şi-a exprimat încrederea că aceste proiecte vor contribui substanţial la creşterea numărului de turişti în zona Dornelor.

"Ei, la Vatra Dornei, moştenesc din vremurile trecute poate cea mai importantă bază de turism, pârtia de schi, zonele de agrement şi de turism balnear. Sper să se îndrepte şi Vatra Dornei într-o zonă favorabilă creşterii numărului de turişti", a spus Flutur.

El a arătat că Suceviţa, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Mălini sunt zone cu capacitate foarte puternică în atragerea de turişti şi că este important ca şi Vatra Dornei să redevină o puternică staţiune turistică a zonei de munte.

Flutur a spus că în vederea atragerii de turişti în zonă se derulează în prezent proiecte de infrastructură rutieră şi urmează să fie deschis drumul dinspre Vatra Dornei spre judeţul Harghita prin Panaci-Bilbor, spre zona Ilvelor pe Valea Someşului şi a sublinat că de săptămâna viitoare începe investiţia de modernizare a DN 18, Iacobeni-Borşa.

Citit 4065 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 12:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.