Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
2 comentarii

 

Hotelurile din staţiunile balneare lansează oferte speciale din 16 septembrie. Programele, valabile până pe 10 decembrie, cuprind pachete de servicii de cazare, masă şi tratament în hoteluri de 2, 3 şi 4 stele. Pentru a beneficia de serviciile de tratament este necesară o recomandare de la medicul de familie sau de la un medic specialist şi dovada plăţii asigurărilor de sănătate sau copie a talonului de pensie. Ofertele se pot procura de la orice agenţie de turism din ţară sau direct de la prestator. La aceste programe participă aproape 40 de hoteluri din staţiunile Amara, Băile Felix, Băile Herculane, Băile Olăneşti, Băile Tuşnad, Buziaş, Călimăneşti-Căciulata, Covasna, Ocna Sibiului, Pucioasa, Sângeorz-Băi, Saturn, Stâna de Vale, Eforie Nord, Lacul Sărat, Slănic Moldova, Moneasa, Turda şi Vatra Dornei.

"O săptămâna de refacere"

Programul "O săptămâna de refacere în staţiunile balneare" în varianta cu mic dejun include şase nopţi de cazare, două proceduri de tratament pe zi şi o consultaţie medicală la sosire, pe baza recomandării medicale, la un tarif pentru o persoană în cameră dublă de 330 de lei pentru un hotel de două stele şi 360 de lei pentru trei stele. Varianta cu aceleaşi servicii, dar cu două mese pe zi, costă 470 de lei la două stele şi 540 de lei la trei stele.
"Decada balneară"

Cei care aleg programul "Decada balneară" beneficiază de nouă nopţi de cazare, pensiune completă pe durata sejurului şi tratament de minim şapte zile, cu câte două proceduri pe zi, plus o consultaţie medicală la începutul sejurului. Tarifele la un hotel de două stele sunt de 710 lei de persoană pentru un sejur, iar la o unitate de trei stele cresc la 830 de lei de persoană.
"Hai la băi!"

Programul "Hai la băi!" presupune şase nopţi de cazare cu pensiune completă, două proceduri pe zi (minim cinci zile de tratament) şi o consultaţie medicală. Pentru achiziţionarea acestui pachet este necesară recomandarea medicului şi o copie după talonul de pensie sau adeverinţa de plată la zi a asigurărilor sociale. Pentru hotel de două stele, preţul pachetului este de 625 de lei de persoană, iar la trei stele costul se ridică la 750 de lei.
"Wellnes balnear"

Programul "Wellnes balnear" include trei nopţi de cazare, dintre care două zile de demi-pensiune, o masă festivă, acces la piscine, saună, sală de sport, două proceduri de tip wellness, un masaj sau o şedinţă de întreţinere cosmetică. Pentru hotel de trei stele, pachetul costă 625 lei de persoană, iar pentru unul de patru stele turistul trebuie să plătească 650 de lei.

Citit 1548 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Iulie 2014 14:01

2 comentarii

 • postat de un galatean Duminică, 18 Noiembrie 2012 16:02 Link la comentariu
  0
  0

  Prima capitala europeana care ofera transport public gratuit

  Numara doar putin peste un milion de locuitori, dar a fost prima tara din lume care a introdus votul online si care a oferit internet public gratuit. Totodata, a fost primul stat dintre fostele republici sovietice care a adoptat moneda unica. Incepand cu 1 ianuarie 2013, capitala sa va deveni prima capitala din lume care va oferi transport public gratuit tuturor locuitorilor, potrivit Financial Times.

  Cu toate acestea, economia noastra arata deocamdata mai bine decat cele 17 state din zona euro, care au intrat oficial in recesiune.

  Principala cauza care a dus pe minus economia noastra a fost recolta slaba obtinuta in agricultura, din pricina careia au crescut preturile.

  Pentru ca au dat cu 5% mai mult pe alimente, romanilor le-au ramas mai putini bani pentru alte cheltuieli de consum, care ar fi ajutat economia.

  Prognozele de crestere pentru acest an au tot scazut, de la 2% la mai putin de jumatate. Banca Nationala ramane insa convinsa ca vom iesi pe plus, co o crestere situata intre 0,5% si 1%.

  Cele doua mari economii ale zonei euro, Franta si Germania, au avut in trimestrul al treilea o crestere modesta, de numai 0,2%. Pe minus sunt Spania si Italia, dar si Portugalia si Olanda, care au avut scaderi mai mari decat Romania.

  Doua trimestre consecutive de scadere inseamna reintrarea in recesiune tehnica a celor 17 tari care folosesc moneda unica, recesiune de care nu putem vorbi in cazul Romaniei.

  PIB-ul Romaniei le-a dat de furca expertilor de la Eurostat, care din greseala au anuntat initial ca suntem pe plus.

  Raportează
 • postat de un galatean Duminică, 18 Noiembrie 2012 16:01 Link la comentariu
  0
  0

  Situaţia hotelurilor din România. Câte camere sunt în conservare la nivel naţional

  Peste jumătate dintre camerele de hotel din România, respectiv mai mult de 50.000, au intrat în conservare în ultimii ani, din cauza crizei, şi 5.000 de cameriste au fost concediate, a declarat pentru MEDIAFAX Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

  În hotelurile româneşti sunt 180.000 de locuri clasificate, potrivit lui Murad, care au peste 100.000 de camere.  "Având în vedere că anul trecut gradul mediu de ocupare a fost în jur de 30%, hotelurile lucrează la mai puţin de jumătate din capacitate. Asta face ca foarte mulţi hotelieri să conserve o parte din camere, pentru a nu avea cheltuieli suplimentare. Eu cred că peste 50% din camerele de hotel sunt în conservare, adică mai mult de 50.000 de camere. În hoteluri lucrează în medie o cameristă la zece camere, deci au fost concediate peste 5.000 de cameriste", a spus Murad, prezent la deschiderea Târgului de Turism al României.

  Preşedintele FPTR spune că dacă un hotel are credite bancare la un grad de ocupare de sub 30% începe să aibă pierderi. Dacă nu are credite unitatea poate suporta fără pierderi un grad de ocupare de până la 25%.

  "Noi am propus Ministerului Turismului măsuri foarte clare. Dacă e nevoie, patronatele vor recurge la înfiinţarea unui SMURD în turism", a afirmat Mohammad Murad.

  El a adăugat că de câte ori patronatele propun o măsură benefică pe termen scurt şi mediu atât operatorilor cât şi statului li se spune că este greu şi că FMI se opune.

  "Am vorbit cu colegii mei să propunem ministerului şi guvernului ca negocierile cu FMI să le facem noi, pentru că altfel riscăm să avem un intermediar care cred că din păcate nu este la înălţimea negocierilor care se fac", a mai spus Murad.

  Pentru redresarea turismului, FPTR solicită TVA la alimentaţie publică redusă de la 24% la 9%, scutirea de impozitare a profitului reinvestit şi reintroducerea tichetelor de vacanţă.

  În România sunt înregistrate, potrivit MDRT, 1.326 de hoteluri, care au 175.149 locuri de cazare (circa 100.000 de camere).

  Hotelurile din România sunt pe penultimul loc în Europa după gradul de ocupare în timpul verii. România ocupă ultima poziţie în clasamentul privind ponderea străinilor în totalul turiştilor, cauzele fiind fluxul slab de turişti de afaceri, imaginea externă proastă, tarifele mari şi evaziunea.

  Potrivit datelor Eurostat, în perioada vara anului trecut gradul de ocupare al unităţilor de cazare din România a fost de 32,9%, iar singura ţară europeană care stă mai prost la acest capitol este Lituania, cu 31,6%.

  Hotelurile din Bulgaria au fost pline în proporţie de 45,7%, iar cele din Ungaria au avut un grad de ocupare de 40%. Cel mai bine stau Cipru şi Croaţia, ale căror hoteluri au fost ocupate în proporţie de 81,6%, respectiv 80%.

  Şi Malta are un grad bun de ocupare (76,5%), precum şi Grecia (72,1%) sau Muntenegru (66%). În Belgia, gradul de ocupare a fost de 44,6%, în Cehia, 43,7%, Danemarca - 52,3%, Germania - 46,5%, Estonia - 56,3%, Irlanda - 55%, Spania - 65,3%, Franţa - 58,9%, Italia - 52,6%, Lituania - 43,9%, Ungaria - 40%, Olanda - 52,9%, Polonia - 39,6%, Portugalia - 56,8%, Slovenia - 54,1%, Slovacia - 33,3% şi Marea Britanie - 58%.

  Cu o rată de 14,7% a nerezidenţilor în totalul turiştilor, România ocupă detaşat ultimul loc în Europa. Penultima poziţie este ocupată de Germania, cu 21,3%, înaintea căreia se situează Suedia, cu 27,2%.

  Bulgaria are o rată a turiştilor străini de 79%, iar Grecia de 82,9%. Malta ocupă primul loc, cu 96,9%, urmată de Lituania (93,9%), Muntenegru şi Croaţia, ambele cu 92,3%. În Belgia, 62,3% din turişti sunt străini, în Cehia - 63,9%, în Danemarca - 50%, în Estonia - 79,3%, în Spania - 62,8%, în Franţa - 37,2%, în Italia - 43,1%, în Letonia - 76,1%, în Lituania - 68,2%, în Ungaria - 53,5% şi în Polonia - 31,3%. Mult mai bine decât România stau şi Portugalia (64,9% străini în total turişti), Slovenia (70,2%), Slovacia (48,5%), Marea Britanie (58%) şi Muntenegru (66%).

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.