Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va avea ca temă, în această iarnă, "Baroque in Ice", atât în ceea ce priveşte amenajarea camerelor, cât şi organizarea evenimentelor. Hotelul, a cărui construcţie a început deja, va fi inaugurat de Crăciun şi e rezervat aproape în totalitate până după Anul Nou.

Potrivit reprezentanţilor firmei care în fiecare an construieşte, la Bâlea Lac, Hotelul de Gheaţă, unitatea se numeşte în acest an "Hotel of Ice" şi este al nouălea sezon în care se realizează această construcţie din zăpadă şi gheaţă.

În acest an, tema este "Baroque in Ice" şi va sta la baza amenajării tuturor camerelor, dar şi a organizării evenimentelor.

Lucrările au început deja, fiind favorizate de zăpada abundentă şi de temperaturile deosebit de scăzute înregistrate în căldarea Lacului Bâlea, inima Masivului Făgăraş. În prima etapă, muncitorii au trasat amprenta la sol a obiectivului, lucrările continuând cu amplasarea primelor "cărămizi" de gheaţă şi a cofrajelor şi umplerea acestora cu zăpadă şi apă, astfel încât să fie ridicaţi primii pereţi ai obiectivului.

La fel ca în sezoanele anterioare, Hotel of Ice-Bâlea Lac va fi edificat în imediata apropiere a Staţiei de Telecabină Bâlea Lac.

În acest sezon, în hotel vor fi amenajate 12 camere duble, cu pat matrimonial, iar lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi trei iglu-uri, fiecare cu pat dublu.

Paturile sunt construite din blocuri mari de gheaţă, iar decorul este în întregime din gheaţă şi diferă de la o încăpere la alta. Paturile de gheaţă sunt acoperite de saltele moi, pături şi blănuri pufoase de animale, iar înainte de culcare, turiştii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţa este între minus 2 şi plus 2 grade Celsius.

Cei care vor să se cazeze în Hotelul de Gheaţă trebuie să plătească 400 de lei pe noapte pentru o cameră dublă şi 600 de lei pe noapte pentru un iglu, copiii între 6 şi 15 ani beneficiind de o reducere de 50 la sută, în timp ce pentru copiii mai mici de şase ani cazarea este gratuită.

Pe timpul zilei, între orele 9.00 şi 17.00, construcţia poate fi vizitată de turişti, iar între orele 21.00 şi 8.00 este rezervată pentru cei care se cazează.

Ca în fiecare an, în incinta Hotel of Ice vor exista un Ice Bar şi un Ice Restaurant, diferitele preparate sau băuturi fiind servite pe platouri de gheaţă sau din pahare cioplite în gheaţă.

Constructorii spun că, dacă vremea va fi favorabilă acestei activităţi - temperaturi scăzute şi ninsori abundente - şi nu se vor ivi situaţii excepţionale, noul Hotel de Gheaţă va fi gata pentru vizitare în ziua de Crăciun a acestui an.

"Şi primii turişti cazaţi la Hotel of Ice din acest sezon vor sosi la Bâlea Lac tot la sărbătoarea Crăciunului. Până după Revelionul 2014, cea mai mare parte a locurilor de cazare la Hotel of Ice sunt deja rezervate", anunţă reprezentanţii firmei care construieşte hotelul.

În noaptea de Anul Nou, unitatea este complet rezervată de turişti care vin din Anglia, la fel ca în ceilalţi ani.

Ulterior, lângă Hotel of Ice, va fi ridicată Biserica de Gheaţă, unde va avea loc, în luna februarie, o cununie a unui cuplu din Anglia.

Ca în fiecare an, în apropierea hotelului va exista şi un Winter Park, pentru amatorii sporturilor de iarnă. De această dată, Winter Park va oferi turiştilor posibilitatea de a desfăşura atât activităţi "extreme", precum schi, snowboarding, snowmobiling şi tubbing pe pârtii naturale, cât şi săniuş, patinaj. Cei care doresc să patineze o vor putea face direct pe Lacul Bâlea, complet îngheţat în această perioadă şi care are o suprafaţă de cinci sute de metri pătraţi, grosimea gheţii depăşind un metru.

Pe parcursul sezonului se vor organiza diferite concursuri cu premii: bătăi cu bulgări de zăpadă, construirea celui mai mare om de zăpadă, ice bowling.

Parcul dispune de un baby lift, care uşurează accesul spre părţile superioare ale pârtiilor, şi de o instalaţie de iluminare, care permite funcţionarea în serile lungi de iarnă. În Winter Park, un snowmobil poate fi închiriat cu o sută de lei pentru 15 minute, iar sania poate fi închiriată cu zece lei ora.

Cei care doresc să-şi petreacă sărbătorile la Bâlea Lac, dar nu vor să doarmă în Hotelul de Gheaţă pot alege între cele două cabane aflate la peste două mii de metri altitudine: Cabana Bâlea Lac sau Cabana Paltinul.

Cabana Bâlea Lac pune la dispoziţia turiştilor cinci camere cu două paturi, patru camere cu trei paturi, o cameră cu şase paturi şi trei apartamente. Aceste camere pot fi închiriate cu preţuri cuprinse între 150 de lei şi 360 de lei pe noapte în perioada 20 decembrie - 5 ianuarie.

Cabana Paltinul le oferă turiştilor 34 de locuri de cazare, pentru 350-420 de lei de persoană pentru un sejur în perioada 24-26 decembrie, respectiv 1.150-1.300 de lei de persoană pentru un sejur de Revelion, între 29 decembrie şi 2 ianuarie. În tarif sunt incluse cazarea, pensiune completă, petrecerea de Revelion şi cină festivă în 1 ianuarie, iar cei care aleg acest pachet beneficiază de o noapte în plus, gratuit.

Citit 1886 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 12:33

1 comentariu

 • postat de un galatean Marți, 11 Martie 2014 16:26 5.13.205.*** Link la comentariu
  0
  0

  FPTR: Speram la o redresare a turismului

  Hotelierii spera in cresterea traficului turistic anul acesta, desi in primele doua luni s-au inregistrat scaderi, optimismul lor bazandu-se pe constatarea ca in anii cu alegeri veniturile romanilor cresc si o parte din bani sunt alocati vacantelor.

  "Am constatat ca exista o ciclicitate a anilor de varf in turism care coincide, in mod intamplator sau nu, cu anii electorali. Explicatia ar fi ca in acesti ani veniturile romanilor cresc, fie ca se dau mai multe prime, fie ca se reduc anumite impozite, iar o parte din bani sunt alocati si vacantelor", a declarat agentiei MEDIAFAX Dragos Raducan, vicepresedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

  El spune ca doar o crestere a veniturilor populatiei ar mai putea salva din punct de vedere turistic inceputul prost de an, cand lipsa zapezii a dus la scaderi ale turismului montan, astfel ca statiunile montane au fost pustii. In primele luni in toate zonele turistice din tara a scazut numarul vizitatorilor romani si straini.

  Alta premisa nefavorabila este scumpirea cu pana la 5 procente a vacantelor in Romania in acest an, scumpire generata de cresterea facturilor la utilitati.

  "Nici hotelierii de pe litoral nu au mai putut mentine preturile si le-au crescut cu pana la 5%, desi in vara anului trecut turismul de la Marea Neagra a scazut cu 10%", a incheiat Raducan.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.