SĂRBĂTORI PE LITORAL / Preţuri de la 250 lei de persoană pentru două nopţi de cazare la pensiune

SĂRBĂTORI PE LITORAL / Preţuri de la 250 lei de persoană pentru două nopţi de cazare la pensiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni de pe litoral au pregătit şi ei oferte de sărbători, mai ales pentru Revelion, iar preţurile încep de la 250 de lei de persoană pentru două nopţi de cazare la o pensiune din Costineşti. La un hotel de trei stele din Mamaia sejurul porneşte de la 425 de lei.

Ofertele pentru petrecerea unei minivacanţe de Crăciun pe Litoral sunt puţine, cele mai multe fiind la pensiuni şi vile care pot fi închiriate complet. Spre exemplu, pentru o vilă cu 12 camere, în Costineşti, preţul este de 50 de lei de persoană pe noapte. Există şi hoteluri care au oferte pentru Crăciun, unde turiştii trebuie să scoată din buzunar între 250 de lei de persoană pentru o cameră dublă, la un hotel de trei stele, şi 650 de lei de persoană pentru o cameră dublă, pentru un pachet de patru nopţi de cazare într-un hotel de patru stele.

"Litoralul nu este o destinaţie preferată şi prioritară pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă de către turiştii români. În general, românii preferă ca sărbătorile de iarnă să le petreacă în destinaţii montane, la schi sau alte sporturi de iarnă sau aleg destinaţii externe. Pe litoral avem câteva hoteluri care vin cu pachete, exact pe măsura cererii. Foarte puţin de Crăciun, în general de Revelion. Crăciunul este o sărbătoare tradiţională şi românii fie stau acasă, alături de familii, fie merg la munte", explică preşedintele Asocieţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

Astfel, pentru Revelion oferta este mai diversificată, preţurile pentru pachetele cu două şi trei nopţi de cazare plecând de la 400 de lei de persoană pentru o cameră dublă, într-un hotel de trei stele, bani în care intră şi masa de Revelion.

În staţiunea Mamaia, un hotel de trei stele a pregătit pachete de două, trei şi patru nopţi de cazare, în perioada 28 decembrie - 4 ianuarie, cu preţuri cuprinse între 425 de lei şi 539 de lei de persoană pentru o cameră dublă. Tarifele includ cazare, mic dejun, cina festivă de Revelion, tombolă cu premii, formaţie live şi foc de artificii la trecerea între ani. Tot în Mamaia, la un alt hotel de trei stele pachetul de Revelion include patru nopţi de cazare cu demipensiune, petrecerea nopţii dintre ani în restaurantul stabilimentului, dar şi o petrecere cu măşti, în 1 ianuarie, tariful fiind de 840 de lei de persoană.

Preţurile cresc uşor la hotelurile de patru stele, unde pentru pachetele de două şi trei nopţi de cazare tarifele sunt cuprinse între 540 de lei şi 630 de lei de persoană, acestea incluzând, pe lângă mic dejun şi masa festivă de Revelion, concursuri de dans, saună şi internet.

"Hotelurile sunt câteva, într-adevăr, dar îşi umplu de obicei capacitatea de cazare. Românii care vin spre mare de Revelion sunt în general cei mai romantici ori cei care află în ultimul moment că pot să plece câteva zile de acasă şi nu mai au timp să-şi cumpere un pachet pentru o altă destinaţie. Sunt puţine pentru că nu există cerere pentru mai mult", precizează Corina Martin.

Unii hotelierii de pe litoral au pregătit şi oferte mai complexe, care cuprind pensiune completă ori sistemul all inclusive, petrecerea de Revelion şi acces gratuit la saună sau SPA, preţul pentru acest pachet fiind pe măsură, de la 1.600 de lei de persoană în cameră dublă pentru trei nopţi de cazare, totul în hotelurile de patru şi cinci stele.

La un hotel de patru stele din Mamaia, patru nopţi de cazare în perioada 29 decembrie şi 2 ianuarie, în cameră dublă, în sistem all inclusive, costă 2.170 de lei de persoană. Preţul poate creşte cu aproximativ 320 de lei dacă este aleasă o cameră cu vedere la mare. De banii plătiţi, turiştii beneficiază gratuit de diverse tratamente SPA şi tratamente corporale de înfrumuseţare şi relaxare, petreceri pentru serile de 30 decembrie şi 1 ianuarie, masa festivă de Anul Nou cu muzică live, acces gratuit la piscina interioară, saună, jacuzzi, fitness.

Cu o ofertă similară vine şi un hotel de cinci stele tot din staţiunea Mamaia, care a pregătit pachete de două şi trei nopţi de cazare. Pachetul pentru două nopţi, între 31 decembrie şi 2 ianuarie, costă 1.155 lei de persoană în camera dublă şi 1.455 lei de persoană într-un apartament cu vedere la mare, în timp ce preţurile pentru trei nopţi de cazare sunt de 1.545 de lei de persoană, respectiv, 1.995 lei de lei de persoană.

Cele mai multe oferte de Revelion sunt în staţiunea Mamaia, dar şi hotelierii din sudul litoralului au pregătit pachete pentru această perioadă. Astfel, un hotel de trei stele din Eforie Nord oferă pachete pentru trei, patru şi cinci nopţi de cazare, în cameră dublă, cu preţuri cuprinse între 1.344 lei şi 1.792 de lei sejurul pentru doi adulţi, cu pensiune completă şi cina festivă de Revelion. Oferta este valabilă în perioada 30 decembrie - 4 ianuarie şi include şi acces gratuit la saună, jacuzzi, fitness şi piscină. În 1 ianuarie hotelul organizează seară festivă cu karaoke şi bal mascat.

În Mangalia, un hotel de trei stele oferă, atât de Crăciun, cât şi de Revelion, sejururi de câte patru zile, la preţul de 627 de lei camera dublă, pentru doi adulţi, cu mic dejun inclus.

Cei care vor să vină pentru o minivacanţă de iarnă pe litoral mai au la dispoziţie şi ofertele în pensiuni şi vile, dar aici, în majoritatea cazurilor, doritorii trebuie să se gospodărească singuri.

Cele mai multe vile şi pensiuni disponibile sunt în Eforie, Costineşti, Vama Veche şi 2 Mai, preţurile fiind mai mici decât la hotel. O cameră dublă la o vilă din Eforie Nord poate fi închiriată pentru 798 de lei sejurul, pentru doi adulţi. Oferta include cazare pentru două nopţi, cina festivă de Revelion, ciorbă de potroace în dimineaţa zilei de 1 ianuarie, dar şi o cină tradiţională în seara aceleiaşi zile. O vilă din Costineşti, care are nouă camere, poate fi închirată de un grup de 20 de persoane pentru două sau trei nopţi cu 95 de lei de persoană pe noapte, pentru întreaga capacitate, iar o vilă din Vama Veche, cu o capacitate de 40 de locuri în 21 de camere, poate fi închiriată în totalitate la preţuri pornind de la 1.200 de lei pe noapte.

Citit 2363 ori Ultima modificare Marți, 10 Decembrie 2013 12:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.