"Turism ultra-rapid": Ţări care pot fi vizitate într-o singură zi

"Turism ultra-rapid": Ţări care pot fi vizitate într-o singură zi

Sursa foto: burgessyachts.com
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Cele mai mici ţări din lume pot „ascunde“ numeroase obiective turistice, iar faptul că nu se întind pe teritorii mari uşurează expediţiile turiştilor, care le pot străbate într-o singură zi. Iată care sunt câteva dintre acestea, prezente într-o listă realizată de cntraveler.com, citată de adevarul.ro.

Gibraltar

Teritoriu britanic, dar situat în sudul Peninsulei Iberice, Gibraltar are o populaţie de peste 30.000 de locuitori. Majoritatea vizitatorilor îşi petrec ziua plimbându-se cu funicularul din vârful stâncii până la poale.

Monaco

Cu aproximativ 37.000 de de locuitori, cifră care variază în funcţie de sezon, Monaco impresionează prin iahturile luxoase şi cazinourile apărute în seria cinematografică James Bond. Pe lângă peisaje spectaculoase, Monaco este şi „gazda” celui mai faimos Muzeu Oceanografic, al cărui director a fost cândva Jacques Cousteau.

Liechtenstein

Situat între Elveţia şi Austria, această monarhie constituţională are în jur de 37.000 de locuitori şi este guvernată de o familie regală care locuieşte, la fel ca în basme, într-un castel situat în munţi.

Vatican

Vaticanul, „casa” Papei şi a altor 800 de persoane, este cel mai mic stat independent recunoscut din lume. Turiştii vin pentru muzee, grădini sau pentru a admira Capela Sixtină.

Andorra

La doar trei ore distanţă de Barcelona, se află Andora, un microstat cu un total de aproximativ 76.000 de locuitori, situat între Spania şi Franţa. Andorra a păstrat tradiţiile spaniole, iar limba oficială a acestei ţări este catalana.


CITEŞTE ŞI: Un nou Saint Tropez uimeşte turiştii

Citit 2048 ori Ultima modificare Marți, 26 Mai 2015 14:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.